View Single Post
Vechi 28.07.2010, 09:22:02
zorobabel zorobabel is offline
Banned

Data înregistrării: 28.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
+, ca tot zice ca mergea la Liturghie saptamanal:

Cealalta vreme a vieții noastre în pace și întru pocainta a săvârși, la Domnul să cerem. [ Ectenia cererilor, care se citeste sa auda tot poporul si sa raspunda Da, Doamne .. Zorobabel, tu ce auzeai si ce raspundeai in fiecare saptamana? ]

Sau, rugaciunea lui Manase, inainte de fiecare spovedanie (cel putin):

Tu Doamne, după mulțimea bunătății Tale, ai făgăduit pocăință și iertare celor ce Ți-au greșit și după mulțimea îndurărilor Tale ai hotărât pocăință păcătoșilor, spre mântuire. Așadar Tu, Doamne, Dumnezeule celor drepți, n -ai pus pocăință pentru cei drepți: pentru Avraam și Isaac și Iacov, care nu Ți-au grețit Ție, ci ai pus pocăință mie, păcătosului, pentru că am păcătuit mai mult de căt nisipul mării. Multe sunt fărădelegile mele și nu sunt vrednic a căuta și a privi la înălțimea cerului, din pricina mulțimii nedreptăților mele. Străns sunt eu cu multe cătușe, încât nu pot să-mi ridic capul și nu am nici loc de odihnă, pentru că Te-am măniat și rău am făcut am făcut înaintea Ta; n-am împlinit voia Ta, nici am păzit poruncile Tale, ci foarte urâte am făcut, înmulțindu-mi smintelile.

Dar acum îmi plec genunchii inimii, rugând bunătatea Ta și zicând: Am păcătuit, Doamne, am păcătuit și fărădelegile mele eu le cunosc; însă tot eu cer, și nici mă osândi la întuneruc sub pământ, căci Tu ești , Dumnezeule, Dumnezeul celor ce se pocăiesc. Arată-Ți peste mine bunătatea Ta, mântuiește-mă pe mine, nevrednicul, după mare mila Ta și te voi preaslăvi în toate zilele vieții mele; căci pe Tine Te slăvesc toate puterile cerești și a Ta este slava în vecii vecilor. Amin.

Zi Zorobabele, ce practicai tu?
eu is curios cat practici tu din rugaciunea lui Manase. Zice acolo ca Domnul mantuie omul prin pocainta, voi veniti cu teorii ca nu.
Deci tu asculti Liturghia da practici cu totul altceva. Exemplele pot continua