Proorociile cuviosului Lavrentie (al Cernigovului), despre ultimele timpuri. Este o profetie cutremuratoare, sugestiva, explicita despre ceea ce va sa se intample..Ideea este ca noi cei de azi vom prinde toata aceasta nebunie, daca dam crezarea profetiei. Si de ce nu i-am da daca are atata acuratete ?! Un cunoscator intr-ale istoriei i-ar da crezare.
Starețul Lavrentie, cel ce dobândise din belșug Duhul lui Dumnezeu, vorbea adesea cu fiii săi duhovnicești despre ultimele timpuri, prevenindu-i că trebuie să fie atenți și veghetori, deoarece Antihristul este aproape.
Părintele spunea că va fi un război a toată lumea, încât nimeni și nimic nu va rămâne, decât doar prin văgăuni.
Se vor lupta și vor rămâne doar două sau trei state și vor hotărî: „Haideți să alegem un singur împărat pentru toată lumea. Și îl vor alege".
In ultimele timpuri, adevărații creștini vor fi deportați, iar bătrânii și neputincioșii vor fugi după dânșii.
Despre Antihrist, starețul, luminat de Duhul Sfânt, spunea: „Va veni timpul când vor umbla după semnături pentru un singur împărat pe pământ. Și toți oamenii vor fi înscriși. Vor merge prin case, iar acolo vor fi soțul, soția, copiii. Atunci soția va încerca să-și convingă soțul: «Hai să semnăm, avem copii, doar nu le vei mai putea cumpăra nimic». Dar soțul va spune: «Tu fă cum vrei, dar eu sunt gata să mor și pentru Antihrist nu voi semna»".
Iată ce tablou cutremurător oferă viitorul!
„Va veni timpul, spunea cuviosul părinte Lavrentie, când și bisericile închise vor fi restaurate nu numai în exterior, dar vor fi amenajate și în interior. Vor auri cupolele bisericilor și ale clopotnițelor. Iar când vor încheia totul, va veni acel timp când se va înscăuna Antihristul. Rugați-vă ca Domnul să ne dea timp să ne întărim pentru că ne așteaptă vremuri înfricoșătoare. Și vedeți cu câtă viclenie se pregătește totul? Toate bisericile vor fi mai frumoase ca niciodată, dar nu va putea intra nimeni în acele biserici.
Antihrist se va încorona ca împărat la Ierusalim într-o splendidă biserică cu participarea preoților și a Patriarhului.
Orice om va putea veni și pleca din Ierusalim fără nici un fel de opreliști. Să vă străduiți sa nu mergeți pentru că totul va fi spre ademenire și înșelare.
Antihrist se va trage dintr-o fată evreică desfrânată, având douăsprezece generații de desfrânare. Copilul va fi foarte capabil și deștept, mai ales de atunci de când, fiind foarte mic, de doisprezece ani, plimbându-se cu mama lui prin gradină, se va întâlni cu satana, care ieșind din însăși bezna întunericului, va intra în el. Băiatul se va cutremura de frică, dar satana îi va spune: «Nu te teme, te voi ajuta». Din acest copil se va coace în chip de om Antihrist.
La încoronarea lui, când se va citi Simbolul de credință, el nu va permite să fie citit corect: unde vor fi cuvintele «lisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu» se va recunoaște numai pe sine.
Atunci Patriarhul va exclama: «Acesta este Antihrist!» și Patriarhul va fi ucis.
La încoronare Antihrist va purta mănuși și când le va scoate, pentru a-și face cruce, Patriarhul va observa că la degete nu are unghii, ci copite, lucru ce îl va încredința că este Antihrist.
Vor veni din cer proorocii Enoh și Ilie, care vor spune tuturor că a venit Antihrist: «Acesta este Antihrist, să nu credeți în el». Acesta îi va ucide pe prooroci, dar aceștia vor învia și se vor înălța la cer."
Monahia Evlampia, în casa căreia a trăit sfântul, în timp ce mănăstirea era închisă, a păstrat în amintire următoarele: "Era în anul 1939. Părintele a discutat o noapte întreagă. Nu am putut să pricep cu cine a discutat. Nu am îndrăznit să intru și să văd. Dimineața părintele a spus: «Maică, am avut musafiri și tu ai fost martoră». Atunci am întrebat: «Pe cine?». Starețul a răspuns cu bucurie: „Proorocul lui Dumnezeu Ilie și dreptul Enoh. Ei au discutat cu mine despre ultimele încercări ale lumii, despre Rusia, despre împăratul ortodox și despre Antihrist. Ei au mai spus că va veni să stea de vorbă cu mine Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan Teologul»".
In anul 1949, noaptea, sfântul stareț Lavrentie s-a învrednicit de vizita Evanghelistului Ioan Teologul. Era pe data de 26 septembrie pe stil vechi. Ei au discutat aproape șapte ore. Sfântul Evanghelist a completat cele spuse de proorocul Ilie și dreptul Enoh și i-a mai spus și despre arătarea Crucii Domnului, despre învierea morților și înfricoșata judecată a lui Hristos.
|