View Single Post
Vechi 28.07.2010, 20:04:37
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul
Iarasi "greseala" si inca una selectiva ! Puscariile lui Dej au macinat elitele Romaniei, inclusiv cei mai mari duhovnici ortodocsi de la acea vreme, ierahia BOR , etc. Nu neg ,... si ceva catolici care s-au opus regimului, dar.... Iti recomand Sfintii inchisorilor si ai sa vezi acolo proportii - 99%ortodocsi, restul...
Nu cred ca ati inteles. Sigur ca in puscariile lui Dej au intrat aceia care nu au dorit sa colaboreze cu sistemul, ortodocsi si catolici si protestanti (inclusiv toti episcopii greco catolici).

Dar nu asta era ideea. Am incercat sa va fac sa constientizati cat de absurda si jignitoare este categorisirea catolicilor romani drept "convertiti cu tunul", printr-o paralela la fel de fortata.
Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul
Sfatul meu este sa incerci sa ne eviti. Noi ortodocsii nu suntem capabili de ecumenism. Avem credinta intreaga si nu prea avem ce targui.

Eu n-as putea sa-mi pierd timpul cu vreun forum catolic. Oare ce va mana pe voi catolicii sa ne cautati ? Setea de Dumnezeu cumva ? Marii duhovnici de pe la noi asa spun.
Dar daca duhovnicii dumneavoastra afirma ca noi ne aflam aici in cautarea lui Dumnezeu, cum puteti sa ne sfatuiti sa va evitam ?!

Pe de alta parte, ca sa raspund intrebarii dumneavoastra, da, ma aflu in cautarea lui Dumnezeu oriunde si oricand, inclusiv printre membrii Bisericii Ortodoxe, pe care o consider ca avand toate tainele valide, credinta in Dumnezeu si o contributie inestimabila la Biserica Universala - aceea pe care am pierdut-o acum o mie de ani.

Va mai dau un sfat inainte de a incheia discutia cu dumneavoastra: nu mai vorbiti in numele intregii ortodoxii ("Noi ortodocsii", "nu suntem capabili" etc.
Reply With Quote