Citat:
În prealabil postat de Iubirea
Din momentul in care cineva decedeaza, normal este sa i se faca parastase la 9 zile, 3 saptamani si la 40 zile care este cel mai important.
Apoi la 3 luni, la 6 luni si la un an cand iar este un parastas mare...si apoi in fiecare an.
In afara de aceste parastase tu poti sa dai niste acatiste la cateva manastiri ca sa o pomeneasca la fiecare Liturghie in aceasta perioada de 40 zile si apoi la manastirea Crasna din Prahova (Comuna Izvoarele, Sat Schiulesti, Judetul Prahova, Romania, staret pr. Nicodim...au si un telefon dar eu nu-l am in acest moment) se fac parastase pt. 7 ani...un asemenea pomelnic doar pt un nume costa acum 150 lei si acolo timp de 7 ani va fi pomenita la Sf. Liturighie si parastase.
Eu am trimis pt tatal meu prin mandat postal...
|
Ritualurile de mai sus sant o inventie a bisericii de a stoarce bani de la naivi...fiindca preotul nu face nimic gratis.Atat vreme cat pe aceasta planeta doar in Romania sant aceste obiceiuri..iar in strainatate daca povestesti te umpli de ridicol..e clar ca imaginatia unora nu are limite.Ca doar n-o fi un rai al romanilor ortodocsi..iar 90 la suta din fiintele umane vor merge in infern..daca nu le-a facut cineva de 3..9...15..40...etc zile pomeni.