Citat:
nu stiu d c imi amintesti de BC, eu nu-s catolic si nu stiu prea multe despre ea.
|
Pentru ca mi se pare relevant ca cea mai mare biserica crestina accepta evolutia. Asta mi-ar da de gandit, daca eram crestin.
Citat:
cand am zis credeti, nu ma refeream la o credinta ca religie, ci la simplul fapt ca aveti teorii pe care le credeti ca adevarate fara sa fie verificate
|
Serios acum, dupa toate discutiile de aici de pe forum, tot cu argumente din astea vii? Ma gandeam ca ai un pic de bunavointa sa te documentezi, daca tot iti place sa dezbati subiectul asta. De cate ori trebuie sa se repete ca in stiinta, o teorie
stiintifica este cel mai aproape de "absolut" stadiu pe care il poate obtine o ipoteza? Si ca e departe de a fi neverificata?
Nu ti se pare ciudat ca oamenii astia de stiinta, asa nestiutori, cu teoriile lor neverificate, sunt cei care vindeca boli, construiesc avioane si nave spatiale, si descopera in fiecare zi ceva nou despre lumea in care traim?
Religia, nu stiinta, este cea care are luxul de a face afirmatii cu caracter absolut, pentru ca nu trebuie vreodata sa si aduca dovezi in sprijinul afirmatiilor respective.
Citat:
ca nu accepti "God did it"(pe care tu l-ai adus in discutie, nu eu),
|
L-am adus in discutie pentru ca cu cateva pagini in urma, ai adus vorba de Intelligent Design ca o alternativa la T.E. Sau te refereai cumva la un ID care sa nu implice "god did it"?
Si nu il accept pentru ca nu am nevoie de o explicatie supranaturala atunci cand am una perfect naturala, care explica mult mai multe decat cea supranaturala. De fapt, cea supranaturala nu explica mai nimic, dar e comod sa zici ca "stii" si sa o lasi asa.
Citat:
eu am impresia ca nu stiti prea multe despre evolutia asta, asa ca dati repede cautare pe wikipedia... mai da un "reality check"...
|
Eu am impresia ca te iei in piept cu T.E. fara sa ai idee cum lucreaza stiinta, si ce inseamna metoda stiintifica.
Pe celalat thread ti-am dat link catre Talk Origins, sunt curios cate minute ai petrecut pe acolo, incercand sa afli despre T.E. inainte sa vii si sa repeti, ca altii, ad nauseam, ca e doar o teorie.
Citat:
Vezi, de aia sustii ceva total gresit, pentru ca nu crezi in Dumnezeu.
|
Nu, eu sustin ceea ce sustin pentru ca punctul meu de vedere e sustinut de dovezi, care se tot acumuleaza de vreo suta de ani incoace. Daca e vreun caz in care credinta ne influenteaza gandirea, asta e cazul tau, nu al meu.
Citat:
Cine nu crede in Dumnezeu, isi gaseste altceva in care sa creada
|
Perfect eronat. Lipsa de credinta nu duce la un gol care trebuie umplut.
Citat:
Isa imi pare rau pentru necredinta ta, sa te lumineze Dumnezeu.
|
Multumesc, am cautat lumina de la Dumnezeu, si am gasit doar bezna. Din fericire, exista atata cunoastere pe Pamant, incat nu ii duc lipsa.