View Single Post
Vechi 30.07.2010, 03:07:41
VasilePr's Avatar
VasilePr VasilePr is offline
Junior Member

Data înregistrării: 11.02.2010
Locație: Neamț.
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alex_c Vezi mesajul
Intrebarea pe care vrea sa v-o pun este urmatoarea: este un pacat un astfel de hobby, practic o astfel de pasiune? Este ceva rau ca de multe ori imi cheltuiesc timpul si energia pentru noi si noi calatroii sau pentru a citi despre posibile destinatii? Pacatuiesc in vreun fel atunci cand in urma unei astfel de calatorii, inima mea se bucura si ii multumeste lui Dumnezeu ca mi-a dat prilejul de a vedea lucruri atat de frumoase (cel putin mie asa mi se par), care insa de multe ori sunt rodul muncii unor necrestini? E rau ca simt ca ma apropii si mai mult de Dumnezeu prin faptul ca imi da astfel de prilejuri de a vedea tot felul de locuri si de oameni, ce de multe ori nu au legatura cu credinta mea?

Va multumesc anticipat pentru intelegere si iertati-mi eventuala absurditate a lucrurilor pe care le-am scris.
Doamne ajută!
Dragul meu, spun Sf. Părinți că, "orice faptă are trup și suflet", adică "trupul" este fapta în sine, iar "sufletul" este scopul cu care se face acea faptă...!
Deci așa și tu, dacă faci ceea ce faci doar ca să se bucure sufletul tău (nu mai zic de inimă, care face parte din trup, adică se bucură trupul...), atunci nu o să te folosești prea mult (duhovnicește), fiindcă TOATE sunt trecătoare!
Dacă de ex., "bănuții" pe care îi agonisești pt. a călători..., "îi vei da lui Dumnezeu", adică, ajuți un bătrânel necăjit, un copil orfan, o Biserică în construcție, plătești un Sfânt care se pictează într-o Biserică nouă..., etc, o să ai o mare bucurie duhovnicească la un moment-dat, pt. că o să "te mângâie Duhul Sfânt" cum numai El știe a mângâia, și o să ai răsplată de la Dumnezeu care este nepieritoare și care "rugina nu o distruge și moliile nu o mănâncă", ci TOATE le vei găsi în Împărăția lui Dumnezeu.
Despre subiectul acesta este f. mult de vorbit, dar îți recomand să citești viața Sf. Apostol Toma care se prăznuiește pe 6 Octombrie, și care este DEOSEBIT de frumoasă și interesantă pt. toți creștinii.
P.S. Și eu am umblat prin toată țara, și chiar prin toată Grecia și Sf. Munte, și alte locuri, și întradevăr m-am bucurat enorm de mult pt. că am căutat NUMAI locuri duhovnicești (M-ri, Sf. Moaște, icoane făcătoare de minuni...), dar nu a fost voia mea, ci așa a rânduit Dumnezeu, am fost trimis, de aceea nu mă mustră conștiința că aș fi putut face altceva cu acei bani...!
Numai bine, Doamne ajută și HRISTOS A ÎNVIAT!