View Single Post
Vechi 30.07.2010, 13:54:22
dorinastoica14
Guest

Implicit

Stau la Sfânta Liturghie cu capul în covor și mă rog"Doamne îndepărtaează de la mine invidia,clevetirea,purtarea de grijă a altora mândria și slava deșartă și umple-mi inima cu dragoste și îngăduință pentru fratele meu ca să ne putem mântui împreună".

Nu sunt tânără și poate nici atât de înțeleaptă cât aș dori să fiu,dar nici 8o de ani nu am.Aparțin generației care am descoperit biserica după 89 și nu ascultând sfatul bătrânelor mai mult sau mai puțin evlavioase ci din cărțile Sfinților Părinți și din tâlcuirea Sfintelor Evanghelii.

În biserică oamenii se comportă diferit.Se cunoaște vârsta duhovniceascp a fiecăruia după felul cum se îmbracă,cum se închină,și după locul unde se așează.

Acele femei trecute de 7o-8o de ani care toată viața lor au petrecut-o prin biserică (unele dintre ele) au pus monopol pe o anume biserică căci făcând multe fapte bune în acea biserică ,contribuind cu bani la dotarea ei cred că li se cuvine totul și își iau cu de la ele putere dreptul de a primi sau alunge pe oricine este mai nou,mai tânăr,în acel loc și care are râvnă pentru Sfânta Biserică.
Le vezi stând la slujbe drepte în ghenunchi,nemișcate și comportându-se corect dar inima lor e ca de piatră și nu înțeleg nici un cuvânt când e vorba de dragoste sau de iertare.

Am întâlnit în fiecare biserică în care am poposit mai mult astfel de creștine în fața cărora preotul sărmanul nu îndrăznește măcar să sufle căci ele fac legea.

Și mă rog iar și iar "Doamne nu-mi întuneca mintea când anii vor fi mulți la număr,ca să nu mai pătrundă în inima mea dragostea".

Last edited by dorinastoica14; 30.07.2010 at 13:57:40.
Reply With Quote