totusi de ce sa ne omoram semenii? de ce ne invata dzeu asemenea lucruri? (romandragut)
Eu nu cred ca Dumnezeu ne-a invatat vreodata sa ne omoram semenii, dat fiind ca Dumnezeu este iubire. Dumnezeu ne-a creat cu calitatea de a decide viata noastra. Oamenii sunt fiinte slabe si de aceea multe lucruri o iau razna mai ales cand vine vorba de religie. Nu este treaba diavolului sa ne zapaceasca si sa nu mai stim ce facem (eventual sa omoram)?
romandragut intr-un fel ai dreptate: multe ucideri si necazuri s-au facut pentru religie, dar cei care au lasat asemenea lucruri sa se intample probabil nu il aveau pe Duhul Sfant . Oricum, asta nu insemna ca putem generaliza.
Cand a fost schisma intre catolici si ortodocsi, un cardinal (nu ii mai stiu numele)a fost trimis de papa la Constantinopol sa il dea jos pe patriarh si pe adeptii lui pentru ca biserica ortodoxa nu a fost de acord cu schimbarile pe care catolicii le faceau.
Daca ne gandim bine, patriarhul si urmasii lui se puteau razbuna si asa incepea o lupta pentru credinta intre ortodocsi si catolici. Dar asta nu s-a intamplat, Dumnezeu a dat intelepciune multora ca totul sa se termine cu o schisma, dar in pace.
anyway, este multa rautate pe pamant si Dumnezeu tot ne iubeste.De ce ar vrea Dumnezeu sa ne omoram semenii cand El ne-a dat viata din iubire. Diavolul este cel care isi baga coada in asemenea situatii, in special cand e vorba de unire a religiilor. Tot ce putem face este sa ne rugam si sa facem eforturi in a ne iubi aproapele.
|