Citat:
În prealabil postat de george.marian
Iti reamintesc de hula impotriva Duhului Sfant?Dupa ce am reluat Scripturie,am vazut ce zice Iisus Hristos si nu "Cristos"(ma intreb dupa ce Biblie citesti?):
|
Marian, e bine ca imi aduci aminte, numai ca din cate observ din postarea ta, vrei sa ma calauzesti intr-un mod nefericit, tu insuti neintelegand ce presupune pacatul impotriva Duhului Sfant, si pe deasupra ai si prejudecati demne de un om fara prea multa pregatire cum ca eu scriu Cristos, detaliu complet nesemnificativ. Cat despre pacatul impotriva Duhului Sfant, acesta are in vedere cel mai grav lucru pe care il poate face o fiinta umana, si anume de a respinge pana la moarte sa fie calauzit de Duhul lui Dumnezeu care il invata numai de bine. Omul refuzand calauzirea va muri in pacatele lui, de aceea e un pacat de neiertat, Dumnezeu neexistand in viata pacatosului respectiv, nu are cine sa ierte. E ca atunci cand Mantuitorul Cristos aflandu-se pe cruce spune, Tata iarta-i caci nu stiu ce fac. Apelul de iertare a fost pentru toti, insa nu toti au primit iertarea. Dintre cei care au primit se numara acel soldat roman care a recunoscut ca intr-adevar Acesta a fost Fiul lui Dumnezeu.
Citat:
Si nu oricine care face fapte bune pot fi luate drept semn ca ii lucreaza mantuirea . Auzi ce zice Hristos (si nu Cristos):
21. Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri.
22. Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit și nu în numele Tău am scos demoni și nu în numele Tău minuni multe am făcut?
23. Și atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtați-vă de la Mine cei ce lucrați fărădelegea.
31[ ... ]. Zis-a lor Iisus: Adevărat grăiesc vouă că vameșii și desfrânatele merg înaintea voastră în împărăția lui Dumnezeu.
|
Ai zis bine prima data, numai ca citatele pe care le dai se intorc impotriva a ceea ce ai afirmat initial. Acestea vizeaza crestinii, formalisti, dogmatici, reci, lipsiti de simtaminte crestine reale, intre care tind sa cred ca te numeri si tu, avand in vedere obsesia pentru detalii fara importanta cum ar fi scrierea numelui Mantuitorului. Asa erau si fariseii din vremea Sa, atenti la tot ce era nesemnificativ si ajunsesera sa inrobeasca prin acest mod de a fi o intreaga natiune care a fost gasita de Iisus Cristos complet paralizata in ceea ce priveste credinta, nimeni nu facea nimic concret, ci doar arunca cu citate din Scriptura la intamplare sau ca provocare asa cum fac multi pe aici. Daca vrei sa fii gasit si tu in acelasi fel, e problema ta.
Citat:
Quote-ul tau imi miroase putin a ecumenism ... Dar asta e ... ca asta se practica de fapt pe thread-ul asta si pe alte thread-uri ... : ecumenism .
|
Nu, nu. Nu ai inteles, asemenea amicilor tai farisei de prin zona, eu incerc sa aduc putina omenie, nu ecumenism. Ecumenismul presupune ceva ce nu va avea loc niciodata, iar eu nu sunt atat de naiv sa sustin un lucru ilogic si irealizabil. Dar tu si altii care bagati la inaintare asa zisul ecumenism suferiti de o forma de extremism extrem de ciudata prin care va permiteti sa limitati(cel putin teoretic) liberul acces al cuiva la mantuire, aratandu-va voi insiva exponenti si aparatori ai dreptei credinte pe care de altfel o injuriati prin felul in care va prezentati inaintea acelora care cica ar avea ceva de invatat de la voi, dar nu prea au ce, din pacate.