View Single Post
Vechi 30.07.2010, 23:03:21
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit pocaiti

eu am fost si la penticostali,asa de curiozitate, sa vad cum se desfasoara cultul lor,si m-i placut foarte mult muzica lor, care o cnata acolo, bazata pe instrumente moderne, si pe un sound modern placut !
De ce bisericile traditionale,nu renunta la muzica anacronica si depasita,incat te plicitisesit de moarte cand asculti doua ore vaietele bizantine vechi de nu stiu cand !

societatea a progresat ,la nivelul culturii laice,si e o ruptura stilisticai ntre omul modern si biserica rigidizata in vechi !

Au acolo si muzica de fanfara, care intoneaza imnuri de lauda la adresa lui Dumnezeu !
Sunt imbracati foarte cuviincios, si femeile la ei merg imbracate in fusta si au batic pe cap, nu ca la noi, in pantaloni, sau inbracate sexy, neglijent, ca pe strada, in unele cazuri am vazut asa, eu personal !

Totusi, dincolo,de stilul ritualic modern, in care se poate exprima foarte bine, trairea crestina ( pocaitii tigani canta si pe manele,versuri crestine foarte frumoase !),totusi ,nu au solemnul si grandiosul ritualului clasic al bisericilor traditionale !

Nimeni nu e perfect,mi degraba o formula de compromis,care sa atraga si omul modern, si mai ales tinerii la biserica !
Reply With Quote