Cred ca unul dintre ei va trebui sa isi sacrifice credinta. Si nu neaparat sa se converteasca la religia celuilalt, ci pur si simplu sa abandoneze manifestarile sale religioase. Si nu pentru ca te forteaza celalalt, e efectul diferentelor. Am vazut cazuri in care amandoi erau credinciosi inainte de casatorie (fiecare dupa normele propriei religii) si cu timpul, dupa casatorie, s-au delasat amandoi si au eliminat practic credinta din viata lor. Sarbatoresc din inertie ambele sarbatori. Adica Craciun inseamna brad si cadouri, Pastele inseamna oua si cadouri, sarbatorile musulmane inseamna doar cadouri si eventual mers prin vizite. In aceatsa situatie ambii au decazut spiritual, desi traiesc cu amagirea ca uite ce bine le merge si se inteleg etc.
Cat despre statistica, eu nu as generaliza atat de mult. Pentru ca fiecare cunoaste un numar limitat de cupluri. Si daca stii 10 cupluri si 10 sunt nefericiti nu poti spune ca toate cuplurile sunt nefericite. Ca poti sa aflii si 10 cupluri de crestini nefericiti. Rata divorturilor la crestini este de 50% in unele tari. Si nu stiu cati dintre noi am stat sa ii numaram pe cei din casatoriile mixte, sa vedem cati s-au casatorit si cati au divortat.
Pe mine ma deprima decaderea spirituala la care ajung amandoi si se aseamana cu proverbul: cine sta in 2 barci... sfarseste intre ele.
Si basmele cum: sa vezi ce bataie mananca femeia de la musulman... de parca nu sunt stirile pline de femei batute de crestini sau astfel de povesti. Dupa parerea mea aici intervin caracterul si educatia omului. Citisem mai devreme putin de faptul ca baiatul unui cuplu mixt ajunsese un mincinos notoriu. De parca minciuna e departe de noi romanii si numai cei din casatorii mixte sfarsesc asa.
Generalizarea este periculoasa si nu denota o aprofundare a subiectului.
Daca scopul tau in viata este sa duci o viata superficiala, departe de Dumnezeu, poti gasi un roman, chinez, arab sa iti ofere acest lucru.
|