Citat:
În prealabil postat de Eugen
Citat:
În prealabil postat de Alexandr_Bazil
Religia este unul din lucrurile fundamentale din viata omului, deci eu nu cred ca orice activitate de studiu religios e o pierdere de timp. In legatura cu irosirea vietii invata-ne tu Sf. Intelept Eugen cum ar trebui sa ne petrecem viata. Eu sunt de parere ca sa cauti cunoasterea e un scop sanatos si normal in viata, ceea ce nu pot spune despre chestiuni cum sunt sa-ti doresti bani multi, succes in cariera, o casa mare, sau mai stiu eu ce chestie puerila plagiata din filme de proasta calitate.
|
Multumesc pentru "aprecieri", dar nu te mai obosi, sunt imun la ele. Cunoasterea nu poate fi un scop in sine, e un fel de "arta pentru arta". Vrei sa fii cel mai destept, cel mai informat din cimitir?
Esti poet. Mai bine cere de la Dumnezeu intelepciune si le vei afla si pe celelalte.
|
Da Eugen sunt un adept al cunoasterii pentru cunoastere. In fond daca am afla adevarul, acel adevar absolut, viata ar capata sens si am trai-o asa cum trebuie. In legatura cu ultima propozitie... pusa langa ce spuneam eu are tendinte pleonastice. Cunoasterea inseamna intelepciune, si desi nu sunt increzator in ierarhia clerica, cred totusi in Dumnezeu, si sunt destul de siguri ca am sanse egale de mantuire cu orice om care sustine ca doar prin preoti te poti mantuii. Cer intelepciune pentru ca o data cu ea ai totul. In orice caz ma simt flatat pt faptul ca ma consideri poet.