View Single Post
Vechi 31.07.2010, 15:42:58
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iubirea Vezi mesajul
Eu nu ma supar...dar daca ar fi precum spui, eu cred ca ar fi o regula pentru toate manastirile si bisericile, asa cum este pentru impartasanie. Faptul ca scrie in nu stiu ce carte sau ca o practica nu stiu ce duhovnic nu inseamna ca este o regula canonica. Este alegerea respectivului din prea multa dragoste pentru spovedanie...dar nu are legatura cu canoanele bisericii...are legatura cu evlavia lui.
Cat am studiat eu la Liturgica in facultate despre Sf. Taine nicaieri...dar chiar nicaieri nu exista scris asa ceva.
Daca cineva din preoti stie altceva...ca ei aprofundeaza mai mult facand pastorala, va rog sa-mi spuneti si mie sa ma documentez.
Si totusi cred ca una este situatia de urgenta si alta este pregatirea care se face in timpul postului. Nici mie nu imi e straina Liturgica si chiar daca nu se precizeaza acest post consider ca este de la sine inteles din moment ce dupa Spovedanie urmeaza Sfanta Impartasanie sau Aghiazama Mare sau nimic daca esti legat de catre duhovnic. Totusi a elimina postul cu desavarsire inaintea Spovedaniei mi se pare o greseala; repet una e situatia de urgenta alta e perioada de post!
Reply With Quote