Citat:
În prealabil postat de gabriela8
Nu te supara, dar de unde stii ca nu se tine post inainte de Spovedanie? Este o Sfanta Taina care necesita o pregatire, nu te duci oricum ci dupa un post de 3-5 zile, dupa citirea rugaciunilor de spovedanie, dupa o cercetare a constiintei...!
In Pelerinul Roman dupa lista pacatelor dupa care se pot ghida credinciosii pentru spovedanie scri calr ca la spovedanie mergem nemancati dupa ce am tinut post 5 zile! Tu de unde dar stii altfel?
In caz de urgenta da, se poate spovedi fara post dar nu cred ca asta ar putea deveni o obisnuinta mai ales cand este o perioada de post mai lunga.
|
Confunzi cu Sf.Impartasanie. Acolo te duci dupa post si pregatire asa cum spui tu. La spovedanie poti merge oricand ai nevoie si nu trebuie neaparat s-o faci pentru Impartasanie.
Cred ca multa lume face aceasta confuzie si leaga spovedania cu postul si cu impartasania.
Deci poti sa te spovedesti oricand, fara post. Spovedania este doar pentru usurarea sufletului, pentru discutarea de probleme/pacate.
Si postul poti sa-l faci oricand, fara ca apoi sate spovedesti sau sa te impartasesti.
La Sf. Impartasanie insa trebuie sa te duci pregatit cu: post, spovedanie si suflet curat.
Legat de intrebarea initiala: si eu asa vrea sa stiu cum este la preoti cu spovedania.
Cred insa ca sa ca si la mireni, dac sunt cuminti, nu trebuie sa se spovedeasca mereu ca sa ia Sf. Impartasanie.
Trebuie insa sa fie f.atenti sa aibe sufletul impacat si daca se stiu ca au gresit cu ceva, sa mearga mai bine la spovedanie. Ca Dumnezeu vede totul acolo sus...