Citat:
În prealabil postat de sophia
Hai ca ati reusit sa ne smintiti de tot cu ideile voastre.
Aici in forum mi s-a explicat mai demult ca ziua de post este de fapt ziua religioasa, liturgica. Ea tine de la o vecernie normala (ca sunt si vecernii mai devreme ca la Rusalii)la alta.
De fapt ce intelegeti voi prin zi liturgica? La ce folosesteea. Eu am inteles ca este ziua religioasa, a crestinului.
Si anul liturgic, bisericesc este altfel decat cel calendaristic.
Poti sa tii (asa fac eu) din seara de joi de ex., dupa ora 20, pana vineri seara la ora 20.
Va rog mult, nu mai imprastiati invataturi gresite.Mai rau faceti.
|
Draga mea cine te-a invatat te-a invatat prost iar tu daca stai si asculti in gura unuia si a altuia fara sa mai pui mana sa te mai si documentezi, rau faci...pune mana pe liturgica si invata ce este calendarul, ziua liturgica, postul...etc
Ziua liturgica se refera la tipicul si randuiala slujbelor religioase de-a lungul a 24 ore...ziua de post e zi de post si este aceeasi cu ziua calendaristica...adica luni e luni, marti e marti, miercuri e miercuri...etc
Auzi prostie omeneasca sa tii post de marti de la ora 4 pentru miercuri :)) unde ai citit tu asa ceva draguta? De ex azi e ultima zi de dulce ca maine, 1 august incepe postul Maicii Domnului...dupa tine inseamna ca deja postul a inceput de azi de la ora 4? Saraca de tine...
Iar in alta ordine de idei doar cei smintiti se smintesc...(citat din pr. Arsenie Papacioc)