View Single Post
Vechi 31.07.2010, 22:19:53
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Am impresia ca nu intelegeti niste lucruri.
Aici te cam repeti, sophia, si uiti ca de fapt tu esti cea care intreaba, pentru ca nu intelegi.
Citat:
1. In general oamenii si eu printre ei (poate ca exista si exceptii totusi) trebuie sa invete credinta. Nu le este ceva nativ, sau de la sine inteles (gata, ma duc la biserica si m-am facut credincios de nota 10).
Trebuie s-o intelegem mai intai: cine a fost, cum a fost, etc. si mai apoi sa retinem informatiile.
Ce ne spune Sf. Apostol Petru? Totul incepe cu credinta noastra:

4.Prin care El ne-a hărăzit mari și prețioase făgăduințe, ca prin ele să vă faceți părtași dumnezeieștii firi, scăpând de stricăciunea poftei celei din lume.
5.Pentru aceasta, puneți și din partea voastră toată sârguința și adăugați la credința voastră: fapta bună, iar la fapta bună: cunoștința,
6.La cunoștință: înfrânarea; la înfrânare: răbdarea; la răbdare: evlavia; 7.La evlavie: iubirea frățească, iar la iubirea frățească: dragostea.
Intr-adevar nu este nativa, ci se primeste de la Dumnezeu, prin intermediul altui om.
Daca strici ordinea si incepi cu cunostinta, ajungi intr-adevar sa afirmi ca:

Citat:
Religia este o materie f.confuza si ne-clara si interpretabila.
... fara ca aceasta sa fie in fapt asa.

Citat:
2. Pe mine ma intereseaza f.mult problematica femeilor, in religie si in viata, laica. Poate din cauza intregului circ cu feminism si discriminare si etc. Studiez femeia si evolutia ei.
In religie femeia are o pozitie aparte si este interesant (pentru mine cel putin) sa vad cum s-a ajuns de la Eva la sfinte, la femeile din Biblie, ce rol au avut in religie, in viata si opera lui Iisus.
Tocmai pentru ca se spune azi ca sunt asa si pe dincolo, ca sunt pacatoase si trebuie pedepsite.
Si asa aflu de femeile mironosite, de Maria Magdalena care a fost apostolita a lui Iisus si a vut asa un rol important, si de alte femei (sfinte, sotii de sfinti, etc.).
Faptul ca Iisus a vindecat femei (de boli sau demoni), a iertat de pacate (desfranare), a dat privilegii unor femei (Maria Magdalena a fost prima care a vazut Invierea Domnului, a vorbit cu acesta imediat dupa si a fost trimeasa sa le spuna celorlati apostoli, ca femeile au fost mereu primele si pretutindeni, (in timp ce barbatii - apostolii n.b stateau acasa linistiti), inseamna f.mult.
Si aici apare nelamurirea mea:
Daca asa a fost situatia atunci si Iisus insusi a decis si procedat asa, atunci de azi oamenii fac altfel, impotriva vointei si deciziei lui?
De ce nu sunt femeile tratate egal cu barbatii?
De ce nu capata recunoasterea pe care o merita?
Faptul ca Iisus Hristos a vindecat niste femei de diverse boli si a scos demoni din ele, nu este transmisibil asupra intregii specii, si nici macar asupra tuturor femeilor. Atat femeile, cat si barbatii, in continuare trebuie sa se curete de pacate. Harul preotiei insa il primesc numai barbatii, in virtutea faptului, ca primul om facut a fost barbat, pe nume Adam. Presupun ca nu este greu de inteles acest lucru. Pare insa greu de inteles, caci raspunsul cautat, se pare ca nu are legatura cu o motivatie religioasa, ci mai degraba una feminista. In cazul acesta nu pot sa-mi exprim decat regretul...
Reply With Quote