Subiect: Salvati Romania!
View Single Post
Vechi 01.08.2010, 04:50:04
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Iti aduc la cunostinta ca la fiecare Sfanta Liturghie preotul si Biserica intreaga se roaga de mai multe ori pentru conducatorii tarii noastre si pentru multi altii pomeniti fara de nume. Acel simplu "Doamne miluieste!" spus in gand sau cu voce tare de catre cei atenti la slujba are mai multa putere decat orice alta rugaciune pe care ne-o inchipuim noi, pentru ca e rostit in paralel de catre multi crestini, indiferent de locul unde se gasesc si de timpul cand se savarseste rugaciunea respectiva. Sunt folositoare oricum si celelalte rugaciuni particulare, insa sa nu-l neglijam pe acest simplu "miluieste" care se raspunde in cor mereu si mereu pana la Judecata de Apoi.
Teoretic, ai dreptate. Practic insa...
Nu suspectez de formalism, rugaciunea in cor "Doamne miluieste!", ci doar faptul ca rautatea si pacatul s-au adancit atat de mult incat trebuie o implicare mult mai mare si pe cat se poate de special indreptata catre schimbarea directiei acestei tari.
Am mai spus-o si cu alte ocazii: pentru seceta, preotii fac slujbe speciale, pentru oprirea ploilor la fel, pentru boli si molime, pentru calamitati sau stare de razboi... Si totusi, starea actuala in care se afla biata Romanie, nu este considerat un motiv de atitudine si implicare speciala a Bisericii! Oare e un mod de a ne face ca nu vedem, sau e o nepasare pentru batranii nostri si soarta copiilor nostri? Carui Dumnezeu slujesc cei ce ne conduc? Iar daca nu slujesc aceluiasi Dumnezeu, atunci unde ne conduc, oare? Aratati-mi un staret de manastire, unul singur care sa accepte sa-l spovedeasca pe presedintele tarii de exemplu... Or... asta poate spune enorm de mult pentru directia in care ne indreptam.
Eu nu zic ca ne cufundam capul in nisip pentru a ne face ca nu vedem, ci doar ne complacem in blandete si toleranta, in acceptarea ideii ca asa ne trebuie sau ca asta este soarta acestei natii: suntem ceea ce meritam sa fim si avem conducatorii pe care ni-i meritam!

PS - Referitor la "semnatura" ta, iata o idee nemaipomenita de a ajuta si pe altii sa descopere ceea ce ne este de trebuinta. Personal as recomanda celor care doresc sa asculte Sf Scriptura, varianta Pr Mircea Stoleriu. Eu am inregistrat integral tot ce a inregistrat dumnealui (inclusiv Psaltirea) iar modul fragmentat al inregistrarilor este mult mai usor de controlat si localizat pe mp3 de exemplu. Ca sa nu mai spun ca parintele Stoleriu are un har cu totul aparte si nu te mai saturi ascultandu-l. Il recomand cu toata increderea!
Reply With Quote