View Single Post
Vechi 01.08.2010, 20:03:31
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
1. Vacile mai stau si singure la pasune, din cate am vazut eu. Si daca sunt intarcuite, chiar n-au nevoie de pastor decat la adapat si muls.
2. Daca sta singur si e liniste acolo, atunci poate sa se roage si pe camp.
3. Eu imi imaginez si am vazut de fapt, ca la manastire exista un timp pentru munca, timp pentru rugaciune, timp pentru odihna.
Slujbele si rugaciunea sunt elementul principal al manastirii si scopul ei.
Munca in manastire este pentru gospodarirea manastirii.
Nu stiu, chiar vreti sa dati acum peste cap totul si sa spuneti ca monahii nu trebuie sa se roage, sa fie ai bisericii si ai lui Dumnezeu, ci se duc sa fie pastori, bucatari, etc.?
Doamne Dumnezeule bun, unde am mai ajuns!
Indiferent ce fac, cand bate clopotul, monahii trebuie sa fuga la slujba in biserica.
Daca e vorbsa numai de munca, atunci de ce trebuie sa plece din lume, de ce sa nu aibe familie?
Pot fi exact ca noi.
Si am mai intrebat ceva: cand mai citesc ei, cand mai vorbesc cu mirenii, cand isi mai scriu cartile? Daca ziceti ca e numai munca in manastire.
Nu spune nimeni ca este usor, sau nu se munceste, dar exista totusi niste reguli si rugaciunea si slujbele in biserica nu pot disparea intr-o manastire.
Le da putere Dumnezeu sa le faca pe toate , si nu de putine ori ceea ce fac , fac bine . Uite Sofia , ca se poate si Rugaciune , si munca ! Ei nu au timp de vaicareala , pentru ca singuri si-au ales Crucea si Calea ! Munca , munca , munca si credinta pe masura ! Asa ca chestia : " Doamne unde am ajuns " este perfect valabila la noi cei ce ne lamentam si ne vaicarim de prea multa munca , de saracie , de boala , de prea multa rugaciune , de prea multe zile de post , si in general de de fleacurile cotidiene ( ca ti-a ramas rochia stramta , ca te-ai ingrasart , ca s-a scumpit carnea , ca te-a calcat vecinul pe picior , si alte asemenea "grozavii " de nesuportat )