View Single Post
Vechi 01.08.2010, 20:05:15
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de taluta Vezi mesajul
cine spune ca trebuie sa stam asa fiecare in comunitati separate?eu sunt pt.deschidere.eu cred ca toti suntem copiii lui Dumnezeu, Adam si Eva de ce religie erau?Si restul?Cu cine au facut copii Cain si Abel?Cine erau celelalte femei si ce religie aveau?imi pare rau eu nu as dramatiza lucrurile in halul asta...ce se intimpla cu cei dintr-un trib din Africa care n-or auzit de religie?Nu vor intra in rai chiar daca au fost mult mai curati decit multi crestini de-ai nostri?separatismul asta creeaza ura, ajunge sa spuna unul ca pt arab femeia valoreaza mai putin decit o camila ca deja se isca discutiile, au sens?Sau mai sunt ultra ortodocsii care dau femeile jos din autobus sau le trmit in spatele autobusului pt ca e autobus religios, se intimpla in zilele noastre in Ierusalem, am vazut un reportaj.Isus nu a instigat lumea la razboi si la certuri si ocupatia romana din acele timpuri nu l-a interesat, a spus sa ne iubim.Atit:iubeste-ti aproapele.
Problema capitala pt noi crestinii ortodocsi este mantuirea, iar aceasta se face respectand dogma si canoanele, spovedindu-ne, impartasindu-ne, etc. Nu merge altfel ! Restul este ecumenismn. Aceasta sminteala a prins pt ca multi crestini nu-si pot asuma legile moralei crestine, nu pot lupta cu patimile lor, nu pot accepta un duhovnic, nu sunt capabili sa-si spovedeasca pacatele, sa nu lipseasca de la Sf Liturghie, etc. Nu pot! Vor ceva mai facil ! Nu vor calea Hristica ! Vor o noua religie, mai usoara, adaptata la mintile lor slabe.....In mintile lor Hristos putea sa se rastgneasca si pt juma de lege...