View Single Post
Vechi 01.08.2010, 23:39:38
taluta taluta is offline
Junior Member

Data înregistrării: 01.08.2010
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit despre casatorie

De unde sa stiu atitea despre religie?Am trait in comunism si nu prea se vorbea despre asa ceva la ora ia, apoi au urmat anii de dupa revolutie, cind tinerii nu prea erau chemati la biserica.singura m-am pus si am citit biblia.am vrut sa-mi botez copiii in ortodoxism dar am uitat certificatele de nastere acasa si preotul nu a vrut fara ele.apoi am spus ca am sa-i invat ce stiu si eu despre religie, si restul sa afle si singuri, ei ma roaga sa le spun si le povestesc ce stiu si eu, le-am pus si filmul cu isus cind a venit de pasti .copiii mei nu stiu limba romana.Unde stau eu nu e comunitate de romani si nu este biserica ortodoxa decit departe de noi.Abia anul trecut am aflat intimplator citind despre lumina de la Ierusalem care apare de Pasti.Acum deja sunt casatorita demult, ce sa fac sa divortez?sa-mi oblig sotul sa treaca la o religie pe care nu o cunoaste?eu nu trec la a lui, n-am nici un motiv sa-mi schimb religia.Un singur copil am botezat pe-al treilea la evanghelisti pt ca nu am gasit alt preot, sotul meu a spus ca e ok macar sa nu fie catolic ca atunci nu-l boteaza, a fost urgent sa-l botezam a trebuit sa actionam repede a fost o decizie de secunde.Daca o sa mai merg in Romania o sa incerc din nou sa-mi botez copiii si sper ca vor dori asta, sotul meu n-are nimic impotriva.unii au avut sansa sa cunoasca multe despre religie in general altii au aflat mai tirziu, pt unii sunt multe intrebari care ramin fara raspuns incearca sa afle raspunsurile ...