View Single Post
Vechi 02.08.2010, 11:25:45
observatorul observatorul is offline
Junior Member

Data înregistrării: 30.07.2010
Lightbulb Se pare ca primul meu post a fost deturnat

Citat:
În prealabil postat de Alex.R Vezi mesajul
Dara chiar presupunând prin absurd (adica din ignoranta) ca entropia termodinamica înseamna dezordine si ca aceasta creste invariabil, asta nu împiedica cu nimic aparitia si dezvoltarea vietii sau a ordinii din dezordine: pamantul este un sistem care primeste din plin energie de la Soare, aceasta fiind suficienta pentru a face ca entropia sa scada pe subsisteme. Nici un principiu, termodinamic sau nu, nu interzice acest lucru.
Cand am ridicat problema evolutiei nu am discutat despre Pamant (care evident nu e un sistem inchis), ci despre Univers, despre care evolutionistii sustin ca s-ar fi format prin Big Bang dintr-un ou primordial (care ar fi explodat dar nu sunt capabili sa explice de ce ar fi explodat) si ca toate celelalte forme au evoluat in urma exploziei de la simplu la complex, de la corpuri din materie primara catre cea mai complexa forma a existentei: mintea umana. Asa ceva este evident IMPOSIBIL si oricat am discuta si am rastalmaci teoriile, in natura NU VOM GASI niciodata vreun exemplu care sa confirme posibilitatea unui sistem inchis complet de a evolua de la simplu la complex, fara ca acel sistem sa contina de la inceput in sine informatia necesara procesului.

Citat:
În prealabil postat de Alex.R Vezi mesajul
Totul s-a întamplat în timp ce structura interna a bacteriilor a fost nu numai mentinuta ci SI INMULTITA DE CATEVA SUTE DE MILIARDE DE ORI.
Structura acelor bacterii despre care vorbesti mai apoi, in postul urmator, ar creste doar pentru ca bacteria-samanta (cea pe care o plantezi initial) contine in sine informatia necesara reproducerii si dezvoltarii.
Gandeste-te la aceste cuvinte: "Intru-nceput a fost Cuvantul..." Deci informatia!

Si revenim iarasi la faza cu "oul sau gaina?". Si raspunsul este: Informatia care descrie gaina - deci Cuvantul! Si de aici e evident ca gaina a aparut inaintea oului.

Ia ganditi-va dincolo de viata (care ne atrage ca centru al acestei discutii) - totul in existenta pe care o cunoastem noi este ghidat de niste legi, care impreuna alcatuiesc ordinea: legile fizicii, legile chimiei etc. Noi nu facem decat sa descoperim si sa combinam aceste legi, dar ele PUR SI SIMPLU SUNT! Si nu le putem schimba, putem doar sa le folosim si sa le combinam asa cum sunt. A venit Einstein si a descoperit ca multe "chestii" sunt relative si a numit asta "Teoria Relativitatii". Dar ele erau la fel de relative si daca nu descoperea el asta (doar ca noi nu le-am fi crezut relative). A venit Arhimede si a vazut ca un corp introdus intr-un gaz sau lichid e impins de jos in sus cu o forta egala cu greutatea volumului de gaz sau lichid dezlocuit. Dar asta se intampla si daca nu o observa Arhimede. Si asa mai departe. Cred ca trebuie sa constientizam ca intreaga existenta si functionare a lucrurilor asa cum le putem observa noi este ghidata de aceste legi. Si fara aceasta ordine nimic ordonat si nimic complex nu ar fi putut exista. Intrebare pentru evolutionisti: SI ACESTE LEGI NATURALE COERENTE SI REPRODUCTIBILE, CARE GHIDEAZA ORDINEA, TOT ALEATOR S-AU FORMAT? SI ELE EVOLUEAZA?! :-)
Reply With Quote