Citat:
În prealabil postat de george.marian
Tu spui că Dumnezeu e static. Nu isi schimbă ideile, legile in veci pururea ...
|
Da, Dumnezeu e neschimbator, legile Lui nu se schimba. Iti dau 2 pasaje din Sf Scriptura care afirma lucrul asta:
"Că Eu sunt Domnul și nu M-am schimbat și voi n-ați încetat să fiți fiii lui Iacov." - Maleahi 3:6
Sau si mai clar apare in Iacov afirmatia ca Dumnezeu e neschimbator:
"Toată darea cea bună și tot darul desăvârșit de sus este, pogorându-se de la Părintele luminilor, la Care nu este schimbare sau umbră de mutare. "
Zice ori nu zice ca in Dumnezeu nu este schimbare?
Citat:
Asta dupa mintea ta. Sa vedem ce zice Scriptura:
Facere 6:
5. Văzând însă Domnul Dumnezeu că răutatea oamenilor s-a mărit pe pământ și că toate cugetele și dorințele inimii lor sunt îndreptate la rău în toate zilele,
6. I-a părut rău și s-a căit Dumnezeu că a făcut pe om pe pământ.
7. Și a zis Domnul: "Pierde-voi de pe fața pământului pe omul pe care l-am făcut! De la om până la dobitoc și de la târâtoare până la păsările cerului, tot voi pierde, căci Îmi pare rău că le-am făcut".
|
Asta nu inseamna ca Dumnezeu si-a schimbat legile, ci spune doar ca din cauza pacatului Dumnezeu a regretat ca a facut pe om, dar asta nu inseamna ca a distrus intreaga umanitate. Ce omiti tu este sa adaugi versetul urmator, te-ai oprit doar la 7 iar 8 spune asa :
"Noe însă a aflat har înaintea Domnului Dumnezeu. "
Omenirea a continuat prin Noe, insa ceilalti din vremea Lui au fost omorati prin potop.
Faptul ca Dumnezeu regreta un lucru nu inseamna ca Dumnezeu si-a schimbat legile, cum incerci tu sa spui.
Citat:
Facere 8:
21.[...] "Am socotit să nu mai blestem pământul pentru faptele omului, pentru că cugetul inimii omului se pleacă la rău din tinerețile lui și nu voi mai pierde toate vietățile, cum am făcut.
22. De acum, cât va trăi pământul, semănatul și seceratul, frigul și căldura, vara și iarna, ziua și noaptea nu vor mai înceta!"
Dupa cum observi Dumnezeu iși mai schimbă gândurile, planurile , ideile ....
|
Dumnezeu nu-si schimba legile, una e sa schimbe planurile, una e sa isi schimbe legile si sa zica "azi poti fura ca nu mai consider furtul pacat". Cel mai des vezi ca Dumnezeu se caieste atunci cand vrea sa piarda pe cineva si acel cineva se pocaieste. Si ii pare rau de raul care voia sa Il faca. Vezi cazul cu Iona si ninivenii.
Asta nu inseamna ca Dumnezeu se schimba , El ramane acelasi.
Citat:
Pana la Avraam nu exista circumcizia. Oare nu s-a mai mantuit lumea ?
|
Ce treaba are asta cu faptul ca Dumnezeu e neschimbator?
Circumcizia era specifica poporului evreu si nu te mantuia ci doar declara apartenanta persoanei respective la poporul evreu. De unde si pana unde te mantuie circumcizia? E un mare talmes balmes in mintea ta.
Citat:
Ce parerea ai de Enoh? Nu s-a mantuit el?
|
da, dar nu a fost circumcis, circumcizia era pentru poporul evreu. Enoh a fost mantuit pentru ca a umblat cu Dumnezeu. Asta scrie Scriptura, nu ca a fost circumcis.
Citat:
In vremea Lui Avraam a fost introdus botezul pruncilor, de parte barbateasca - circumcizia.
|
Circumcizia nu e acelasi lucru cu botezul, circumcizia se facea oricarui copil de parte barbateasca din poporul evreu. N-are nimic a face cu botezul.
Citat:
Oare s-a desfiintat Sfanta Traditie a Lui Avraam? Explica-mi de unde stia Avraam sa se inchine la Dumnezeu Intreit? Avem marturie clara ca Avraam se inchina Bunului Dumnezeu in 3 ipostasuri, Sfintei Treimi ...
|
Avraam nu a avut nici o sfanta traditie, Avraam a fost luat din randul unei familii si al unui neam idolatru. Ce traditie crezi ca aveau aia?
[/quote]