Citat:
În prealabil postat de IonelS
Am sa-ti spun o poveste adevarata: O femeie de la tara! Tanara fiind s-a casatorit cu un om bun, cum se spunea atunci. N-au apucat sa faca copii, caci a fost luat pe front. L-a asteptata femeia cat a putut si , dupa razboi, cand credea ca nu mai traieste, a acceptat sa se ia cu un altul. Acesta era cam dus. Era un om violent, rau. A continuat sa stea cu el si , intre doua batai, i-a facut si un copil. Se trezeste la un moment dat ca se intoarce sotul! Chiar si in situatia data sotul ii cere sa se intoarca acasa, ca o accepta cu tot cu copil. N-a vrut. A ramas cu violentul. Cu timpul acesta a neomenit-o rau de tot; pe vremea comunistilor s-a apucat sa faca avorturi si a intrat la puscarie. Nu stiu daca nu cumva din pricina ca ar fi reusit sa nenoroceasca vreo femeie. Iesita din puscarie a continuat viata de calvar cu violentul. Imbatranind, usor-usor, a observat ca violenta concubinului se transfera la copii si nepot. Nepotul, ajuns la maturitate,intr-o criza demonica, reuseste sa-si injunghie tatal. Voia sa-l omoare si pe violent , dar acesta a scapat.
Femeia noastra a ajuns sa moara in chinuri , batuta pana in ultimile zile de viata, infometata, alungata de acasa, ...A murit in chinuri.. A trait acest calvar numai pt ca si-a parasit barbatul !
|
Postez plecind de la aceasta povestioara nu pt. ca as avea ceva, pro sau contra, cu fratele care a postat-o ci pt. semnificatia si posibilele ei urmari !
Deci , povesti sunt multe , frumoase si pilduitoare pe care le folosim din dragoste pt. aproapele, pt. a-l ajuta la modul magistral, deosebit de senificativ, pt. a-i trezi constinta si pt. a-l intoarce din pacat, pt. a-l invata ce este binele, buna rinduiala si implinirea poruncilor dumnezeiesti, pt. a-l feri de salbaticia diavolului disimulata in ,,dreptate si obiectivitate". Multi sunt cei care posteaza pilde, povesti scurte si pilduitoare . Mai toti stim cite una si uneori chiar o spunem .
Insa , in adevarul fiecarei zile sta parerea de rau si tristetea ca inca nu am auzit noi, cei mai multi de pe forum, si de frati ori de surori care sa fi spus ;
,,..eu am luat seama de la o poveste, de la o pilda !" sau
,,... am tot patimit intrebindu-ma de unde imi vine raul pina ce am inteles o poveste care era spusa pt. mine !" sau
,, tirziu de tot , un frate m-a pus pe ginduri cu o poveste a sa in care un nevoias facea asemenea mie pina ce s-a hotarit sa se indrepte ! "
De spus, de bine de rau, tot se mai gaseste cine sa mai spuna dar de trezit la adevar si realitate prin implinirea unei pilde nu prea am auzit sa fie pe aici prin partile ecestea de ... forum !!