Citat:
În prealabil postat de zorobabel
Nu cred ca si-a incheiat socotelile lumesti atunci,a mai trait zacheu dupa aia.
Ceea ce a facut Zacheu dovedea faptul ca era o alta persoana, schimbata de credinta in Hristos. El care alta data fura si napastuia pe altii, acum dadea impatrit, nu pentru ca sa fie mantuit, ci pentru ca fusese mantuit si viata lui se schimbase.
Ma mira cum nu vezi schimbarea dinauntru lui Zacheu, avea o inima nou, era un om nou, era nascut din nou.
De aceea Hristos ii spune ca a fost mantuit.
Dumnezeu ii cheama pe toti ,numa ca acei toti nu se intorc la Dumnezeu. Betivul ramane betiv, hotul hot etc. Asta nu inseamna ca acele persoane au fost mantuite, daca nu este schimbare in viata omului atunci nu este nici mantuire.
Maria Magdalena s-a schimbat dupa intalnirea cu Hristos, nu mai era persoana aceea curvara. Daca tu imi arati in Bible unde spune ca Maria a mai curvit dupa....si ca nu s-a schimbat brusc atunci accept ideile tale, dar eu din ce vad viata ei a luat o intorsatura la 180 grade. Asta inseamna sa fii nascut din nou.
Voi ortodocsii nu intelegeti un lucru care e f simplu si anume ca sfintirea e cea care dureaza toata viata , si nu mantuirea. Mantuirea e un dar si pe acela il primesti si din acel moment incepe sfintirea.
|
Cam asta am vrut sa spun si eu in ceea ce-l priveste pe Zaheu. Cu bucurie a spus ca va da inapoi impatrit(nici nu poti fi altfel decat bucuros cand te aflii in prezenta Adevarului) dar sunt multi care isi pierd entuziasmul(precum grauntii cazuti in maracini din pilda semanatorului).
Am crezut ca Maria Magdalena e una si aceeasi cu Maria Egipteanca, de-aceea am spus ca trebuie sa te lupti cu demonii patimilor toata viata.