View Single Post
Vechi 02.08.2010, 23:43:09
ALEXANDRU ANASTASIU's Avatar
ALEXANDRU ANASTASIU ALEXANDRU ANASTASIU is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.03.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit Invitație la Cina cea de Taină a dragostei 2

În privința tonului de răspuns iar trebuie să fac apel la Sfânta Scriptură
Când este interesul nostru personal trebuie să facem așa:
Matei 5:38 Ați auzit că s-a zis: "Ochi pentru ochi și dinte pentru dinte".
Matei 5:39 Eu însă vă spun vouă: Nu vă împotriviți celui rău; iar cui te lovește peste obrazul drept, întoarce-i și pe celălalt.
Matei 5:40 Celui ce voiește să se judece cu tine și să-ți ia haina, lasă-i și cămașa.
Matei 5:41 Iar de te va sili cineva să mergi o milă, mergi cu el două.
Matei 5:42 Celui care cere de la tine, dă-i; și de la cel ce voiește să se împrumute de la tine, nu întoarce fața ta.
Matei 5:43 Ați auzit că s-a zis: "Să iubești pe aproapele tău și să urăști pe vrăjmașul tău".
Matei 5:44 Iar Eu zic vouă: Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă vatămă și vă prigonesc,
Matei 5:45 Ca să fiți fiii Tatălui vostru Celui din ceruri, că El face să răsară soarele și peste cei răi și peste cei buni și trimite ploaie peste cei drepți și peste cei nedrepți.
Așadar când zice cineva ceva rău de mine cum că aș fi robot etc să zică cât o vrea că eu am datoria să răspund că sunt mai rău decât un robot fără cap și celelalte.
Iar când este contra lui Hristos trebuie să facem așa:
Ps.138:20. Aceștia Te grăiesc de rău, Doamne, și vrăjmașii Îți hulesc numele.
Ps.138:21. Oare, nu pe cei ce Te urăsc pe Tine, Doamne, am urât și asupra vrăjmașilor Tăi m-am mâhnit?
Ps.138:22. Cu ură desăvârșită i-am urât pe ei și mi s-au făcut dușmani.
Ps.138:23. Cercetează-mă, Doamne, și cunoaște inima mea; încearcă-mă și cunoaște cărările mele
Ps.138:24. Și vezi de este calea fărădelegii în mine și mă îndreptează pe calea cea veșnică.
Deci de zice cineva ceva rău de Hristos sau Ortodoxie sau adevăr să se păzească. Mă fac iute ca o ciușcă.

Adică:
Ps.17:28. Cu cel cuvios, cuvios vei fi; și cu omul nevinovat, nevinovat vei fi.
Ps.17:29. Și cu cel ales, ales vei fi; și cu cel îndărătnic Te vei îndărătnici.
Ps.17:30. Că Tu pe poporul cel smerit îl vei mântui, și ochii mândrilor îi vei smeri.

Pentru că vrăjmașul lui Hristos nu e nici măcar ereticul ci însuși Satana care foșnește în erezii.
Așadar dacă din dorința de a răspunde polemic și eficient la contradicția împotriva adevărului te-am rănit făcându-te să crezi că nu te iubesc și te-am jignit, iartă-mă.
Rămâne până la urmă totuși iubirea și din ea mulțumirea și admirația față de tine că ai răspuns așa de frumos cu "iartă-mă și te rog"
Cu durere profundă și dragoste personală către Heaven,
Alexandru.
PS. Îmi dăruiești și mie numele tău de botez ca să-l pot pune pe pomelnic? Măcar trimite-l pe mesaje private. Bogdaproste anticipat.

SF. MARCU ASCETUL: "Atâta adevăr se află în spusele cuiva câtă siguranță îi dau smerenia, blândețea și dragostea"

Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici:
Fratele Traian Bădărău (Tătăică)

Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată legătura.
Reply With Quote