View Single Post
Vechi 02.08.2010, 23:47:42
ALEXANDRU ANASTASIU's Avatar
ALEXANDRU ANASTASIU ALEXANDRU ANASTASIU is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.03.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit Medicina contemporană și vindecările ei 35

Că veni vorba de Ecumenism este de trei feluri:
1. Papist care spune că nu contează ce crezi doar să fi condus de papă (dar papa e conducător politic și dacă politica țării e împotriva politicii papei iată că nu poți fi unit ori cu el ori cu țara ta, iar dacă ai o credință că papa nu e infailibil cum poți să-l mai ai ca șef infailibil deci contează și credința pentru a fi unit cu el), deci e o unire falsă - o schizofrenie [Schizofrenia (greacă:Σχιζοφρένεια schizein= a despica, a scinda,phren = minte, suflet), (Bleuler, 1911)]a credinței deci o boală;
2. Protestant care spune că nu contează ce crezi doar să faci fapte bune împreună cu ei (dar în funcție de credință sunt și faptele bune sau rele - de exemplu pentru unii protestanți, în credința lor este faptă bună și sodomia - și dacă nu crezi la fel apare ceartă din faptul că pentru unii ce e faptă bună pentru alții e rea, deci nu e unire adevărată) deci e o unire falsă - o schizofrenie.
3. Ortodox care spune că nu contează cine este șef ci credința să fie acea dată de Însuși Mântuitorul, pentru că e singura care învață adevăratele fapte bune și deci este și singura care poate unii, căci numai Mântuitorul poate strica peretele cel din mijloc al vrajbei dacă ne unim însă numai în numele Său adică Adevărul. (Efeseni 2, „14. Caci El este pacea noastra, El care a facut din cele doua - una, surpand peretele din mijloc al despartiturii, 15. Desfiintand vrajmasia in trupul Sau, legea poruncilor si invataturile ei, ca, intru Sine, pe cei doi sa-i zideasca intr-un singur om nou si sa intemeieze pacea, 16. Si sa-i impace cu Dumnezeu pe amandoi, uniti intr-un trup, prin cruce, omorand prin ea vrajmasia. 17. Si, venind, a binevestit pace, voua celor de departe si pace celor de aproape; 18. Ca prin El avem si unii si altii apropierea catre Tatal, intr-un Duh. Matei 18, „20. Ca unde sunt doi sau trei, adunati in numele Meu, acolo sunt si Eu in mijlocul lor.”; Ioan 14, „6. Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal Meu decat prin Mine.)”. Deci și ierarhii noștri practică un astfel de ecumenism pentru a nu fi trași la răspundere de Hristos că au închis ușa în nas la cei care ar fi devenit ortodocși dacă li se arăta ce frumoasă este Ortodoxia, și sunt de admirat cum nu modifică nimic din cele ale cultului și credinței noastre, ci se strecoară cu iscusință pe lângă mondialism fără a fi afectați de el. Este și aceasta un dar al Duhului Sfânt {Matei 10, „16. Iata Eu va trimit pe voi ca pe niste oi in mijlocul lupilor; fiti dar intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii. 17. Feriti-va de oameni, caci va vor da pe mana sinedristilor si in sinagogile lor va vor bate cu biciul. 18. La dregatori si la regi veti fi dusi pentru Mine, spre marturie lor si paganilor. 19. Iar cand va vor da pe voi in mana lor, nu va ingrijiti cum sau ce veti vorbi, caci se va da voua in ceasul acela ce sa vorbiti; 20. Fiindca nu voi sunteti care vorbiti, ci Duhul Tatalui vostru este care graieste intru voi.[…] 24, 14. Si se va propovadui aceasta Evanghelie a imparatiei in toata lumea spre marturie la toate neamurile; si atunci va veni sfarsitul.”}

Are și restul ecumenismului eretic ceva bun: „nu se mai taie oamenii în bucăți”(Isaia 11, „6. Atunci lupul va locui laolalta cu mielul si leopardul se va culca langa caprioara; si vitelul si puiul de leu vor manca impreuna si un copil ii va paste. 7. Juninca se va duce la pascut impreuna cu ursoaica si puii lor vor salaslui la un loc, iar leul ca si boul va manca paie; 8. Pruncul de tata se va juca langa culcusul viperei si in vizuina sarpelui otravitor copilul abia intarcat isi va intinde mana.”
Are însă mult rău: „cred oamenii că indiferent de ce credință și deci de ce fapte au se pot mântui și iată că ei cred că pot deveni sănătoși și prin energiile demonice ale minciunii ereziei și iată de aici cum vine și credința în bioterapie și de la ecumenism.
După cum și zelotismul (cel povestit mai sus și mai jos), acest flagel care urăște pe cei de altă credință aduce boala urii și judecării aproapelui adică a nu mai merge de fapt la doctorul dragostei - Hristos.

VA URMA (IV) IAR PROTESTANȚII

SF. MARCU ASCETUL: "Atâta adevăr se află în spusele cuiva câtă siguranță îi dau smerenia, blândețea și dragostea"

Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici:
Fratele Traian Bădărău (Tătăică)

Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată legătura.
Reply With Quote