03.08.2010, 01:45:11
|
|
Citat:
În prealabil postat de BogdanF2
A scris Pr. Serafim Alexiev o brosurica despre suferinta, brosurica care a fost inclusa in "Viata duhovniceasca a crestinului ortodox".
Dumnezeu ingaduie suferinta pentru a ne face bine:
- pentru a ne ispasi aici pacatele
- pentru a ne impiedica sa cadem in pacate si mai mari
De la Pr. Cleopa:
"Ai văzut ce spune în Limonar: Unul dormea în pesteră cu leul trei ani de zile. Când venea cineva îi zicea leului: "Stai pe loc, să nu vatămi pe cineva!" Si a întrebat altul:
- Părinte, cum stai cu leul? Nu te temi că te va mânca?
- Nu! Am să vă spun. De sapte ani dorm cu el, spate la spate, să ne încălzim. Si el îmi păzeste putinele straturi de caprele sălbatice. Dar mi-a spus îngerul Domnului, că acest leu peste trei ani are să mă mănânce pe mine!
- Dar de ce nu fugi de aici, dacă o să te mănânce?
- Nu! Ori unde m-as duce, tot leul mă mănâncă.
- Dar de ce?
- Mi-a spus îngerul: "Când erai în lume erai păstor de oi. Erai cu o turmă si aveai câini răi. Si a venit un om care era trecător si au sărit câinii, si tu ai putut să-l aperi si nu te-ai dus. Si până ai ajuns tu câinii l-au muscat rău pe om si omul acela n-a trăit mult si a murit. Si esti dator cu o moarte, să fii si tu muscat si mâncat de fiară. Si peste trei ani acest leu, care te încălzeste si ti-i slugă, te va mânca, ca să-ti ierte Dumnezeu păcatul. Si oriunde te duci, leul te mănâncă. Aceasta a rânduit Dumnezeu, ca să plătesti cu moartea ta moartea acelui om pe care nu l-ai apărat de câini".
Deci toate-s cu rânduială, frate Ioane!"
Dumnezeu sa te ajute, si orice ai face, sa nu te intorci de la Dumnezeu si in nici un caz sa nu te gandesti la vrajitoare si ghicitoare care lucreaza cu diavolul (cu sau fara stirea lor).
|
si l-a mancat leul?
|