Subiect: CAZUL TANACU
View Single Post
Vechi 14.05.2007, 19:17:45
calator calator is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.03.2007
Implicit

Atunci cand se face o suprapunere / extrapolare intre un stat si un om apar tot felul de exagerari. Pr Corogeanu nu reprezinta Biserica, nu reprezinta ortodoxia. Daca eu, ca om politic sunt un corupt nu insemna ca a fi criticat, a fi sanctionat insemna ca cel ce o face loveste in insasi ideea de politica. Oare de unde aceasta teama de recunoastere si acceptare a unor comportomante gresite ale unor preoti? Sunt ele atat de numeroase incat ajungem sa credem ca ortodoxia/ biserica se poate clatina din cauza lor. Cine face afirmatii despre anumite practici gresite acela loveste in Biserica?? Oare nu acel preot loveste mai intai , preotul care jura castitate de dragul lui Hristos nu este el cel care il loveste facand desfranare? Dar ajungem sa ii felicitam pe forum ca au copii!

Aceasta situatie particulara si modul in care unii ii iau apararea este o exemplificare a unei atitudini. Aceasta atitudine a dar nastere Inchizitiei. Daca in BOR erau macar 20 de genul Corogeanu si cu o echipa de sustinatori gen Sebastiana cred ca erau Sf Manastiri incojurate de cruci pe care sa atarne vreun posedat ( lucru foarte inteligent avand in vede ca legarea pe cruce este una din practicile de tortura folosite in Roma antica) Ca idee sebastiana si sylvie stiti cam cat ii ia unui om sa dea coltul intr-o asemenea pozitie?? (crucea sa fie verticala)

Motivul pentru care scriu si am scris pe acest topic nu este in mod categoric si necesar legat de partea religioasa ( intamplator este vorba despre un preot) ci datorita convingerii ca mentalitatea aceasta de "salvator" este extraordinar de periculoasa