Citat:
În prealabil postat de annajanette
am avut o discutie cu o amica pe aceasta tema si vroiam sa stiu daca se pomeneste ceva in biblie de reincarnare.
|
Patima, moartea si invierea Mantuitorului ar fi doar un spectacol inutil daca ar exista reincarnare. Oare Dumnezeu a fost doar un fraier cand a venit pe pamant la creaturile lui cazute si stapanite de diavol, creaturi care nu au facut altceva decat sa-L batjocureasca si sa-L omoare cu moartea cea mai de rusine? Ce nevoie de jertfa de mantuire ar fi avut omul care oricum isi plateste pacatele in viata viitoare, in care poate nici nu va fi om. Tot pacatuind si platind din viata in viata, pana la urma se potoleste, scapa de framantari, se intelepteste si ajunge in Nirvana...adica marele nimic... In acest scenariul al reincarnarii, Hristos cu jertfa Sa ti se pare cumva ca joaca vreun rol? El nu schimba nimic, nu ajuta nimic... ciclurile vietii curg la fel. Hristos ramane doar un visator izolat in Palestina... Daca a fost atat de fraier, chiar sa fi fost Dumnezeu? Doamne iarta-ma pentru aceasta intrebare, dar am scris-o ca sa vezi cat este de incompatibila reincarnarea cu crestinismul. Biblia Il are in centru pe Hristos, ni-L vesteste ca Mesia prin nenumarate profetii, ne reda cuvantul Lui, viata Lui dedicata restabilirii omului la demnitatea pe care a avut-o dintru inceput ca fiinta dupa chipul Lui Dumnezeu, apoi lucrarea si invataturile apostolilor ce sporesc lucrarea Domnului cu omul, iar in final avem Apocalipsa care ne spune ca va fi o judecata finala, nicidecum vreo nirvana spre care ne-am idreptat de-a lungul unui sir nesfarsit de vieti. Fiecare viata insemnand judecata si pedeapsa celei anterioare, deci o judecata finala ar fi de-a dreptul nedreapta intrucat fiecare vietuitoare de pe pamant a platit totul in sirul vietuirilor sale pamantesti.
Biblia nu vorbeste despre reincarnare, dar fireste ca se poate specula pe marginea unor pasaje. Citeste cu atentie postul userului penticostalulmantuibil, e bine argumentat.