Cand ma ridica in picioare profesorul uitam tot ^.^. Tine de frica, de emotivitate. Nu vreau sa am un astfel de raport cu un om (preotul).
Daca as fi trait si eu pe vremea lui Iisus, fii sigur ca i-as fi stat la picioare.
Evident, nu vedeti ce vreau sa spun , "Postul nu-l face mai bun pe cel care posteste statul in picioare nu il face mai bun pe cel care posteste" . Daca ar fi asa am fi o tara in care nu ar exista pacate. Postul vine pentru a invata omul sa isi infraneze anumite dorinte. Eu il vad ca pe un mijloc de antrenament al vointei. La fel ar trebui sa invete un bun crestin sa se infraneze de la impulsurile negative- la a fura, la a fi violent cu cei din jur, la a fi rau si invidios etc.. La asta ma refer. Omul cat traieste sufera, de ce sa il mai facem si noi sa sufere? - la urma urmei toate regulile astea sunt facute si mai ales interpretate de oameni, iar omul nu este perfect.
Daca el vede postul ca ceva impus ca sa nu mai manance lapte, branza, oua, carne(la fel ca toate impunerile astea ale oamenilor bisericii) pai nu va mai gandi nimic in profunzime.
|