Subiect: AVORTUL!
View Single Post
Vechi 14.05.2007, 21:05:11
odin odin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IC
Dragii mei, degeaba tot incercam sa despicam firul in patru si sa vedem cine are dreptate.
Si eu si Liviu vorbim aici din punct de vedere crestin ortodox. Daca nu sunteti de acord este treaba voastra, nu cred ca v-am pus sa declarati ceva impotriva vointei voastre. Asta este parerea unui crestin ortodox si asa cum noi trebuie sa va acceptam parerile asa trebuie sa ni le acceptati si voi. Se pare ca toleranta trebuie sa fie numai dintr-o parte pana la urma, adica noi sa toleram pacatele, ca de si "ei sunt oameni".
Cat despre avort... pana la urma este decizia fiecaruia. Eu consider ca "datoria" unui crestin este sa informeze, daca nu se asculta sfatul asta e, dar nu ne putem baga capul in nisip si sa ne facem ca nu vedem, nu stim, nu auzim...
Si erzbet...nu cred ca cineva aici se considera atotstiutor si cu drepturi asupra tuturor. Fiecare isi spune parerea...
Va expuneti parerea personala. Nu vorbiti din pct. de vedere al uni crestin ortodox - cu sensul general de ortodoxie, pt ca in momnetul de fata sunteti unii care se numesc IC si Colors. Nu sunteti purtatorii de cuvant ai patriarhiei sau vreo autoritate bisericeasca ca sa va asumati lucrul asta. Asta nu inseamna ca nu aveti dreptate (nu am citit toate cele 11 pagini de topic). Insa nu va insustiti aceasta calitate- de exponenti ai Ortodoxiei, pt. ca daca gresitit, greseala va fi pusa drept eticheta pt. ortodoxie. A-porpos de mandrie.

In al doilea rand, colors vrobea foarte acerb pe la alt topic de nejudecarea aproapelui si nu intelegea cum vine asta cu `infieram pacatul, nu pacatosul`... se invarte roata, liviule....

Din cazurile pe care le descrie dillema (cele cu violenta si violul), as putea sa zic umratoarele (sprjinit oarecum pe o carte este considerata un pct. de reper cu privire la problemele de bioetica in BO):

Dillema, colors are dreptate cu violenta: aia nu mai este o familie crstina, si nici un preot nu te va judeca daca divortezi in astfel de cazuri, ci te va sprijini pe cat posbil dpdv social (material), dar mai ales moral

In caz in care cineva ramane insarcinata in urma unui viol, alegerea poate fi facuta de mama... Biserica va acorda insa, indiferent de decizie, toata asistenta de care este nevoie in ambele cazuri, intrucat iertarea si dragostea merg mana in mana. Daca va decide sa pastreze copilul, insa, va face un lucru extraordinar si inalt dpdv de vedere moral. In caz contrar, preotul duhovnic trebuie sa arate sprijin si comapsiune, intrucat astfel de cazuri nefericite nu o priveste doar pe mama, ci intreaga comunitate, iar vina si responsabilitatea cade pe fiecare dintre noi...

Reply With Quote