Eu cred ca exista suficienta informatie si referinte pe Internet, la indemina oricaruia cu o oarecare bunavointa. Dar, pentru ca tu pari sa nu poti nici macar sa-ti invingi lenea, iata un link care ar trebui sa-ti inlature toate suspiciunile si nedumeririle
pentru ca apartine unei biserici a Patriarhiei Moscovei (si “mamica” bisericii tale!) si care confirma Traditia exact asa cum am prezentat-o eu:
(Faptul ca Biserica zisa Rusa recunoaste Traditia cu privire la calendar nu o face cu mult mai ortodoxa pentru ca nu este nimic altceva decit o biserica ecumenista si serghianista care se intimpla sa tina calendarul Bisericii.)
Iar ca sa raspund intrebarii tale, aceiasi ierarhi care, sub presiunea guvernului grec si a lui Metaxakis au afirmat, diplomatic, in 1919 ca problema reformarii calendarului trebuie referita patriarhului ecumenic
cu conditia expresa ca nu va conduce la adoptarea calendarului gregorian si supusa apoi aprobarii tuturor Bisericilor Ortodoxe, tot aceia, 5 ani mai tirziu, au cedat in cele din urma guvernului grec si lui Metaxakis, ajuns, intre timp, si patriarh ecumenic, acceptind calendarul “iulian revizuit”, care pina in anul 2800 se suprapune exact peste cel gregorian, dupa care urmeaza o diferenta de 1 zi pentru un secol, dupa care devine din nou identic cu cel gregorian vreme de 3 secole, urmind apoi iarasi o diferenta de 1 zi tot pentru o suta de ani, ca sa vina din nou la egalitate cu cel gregorian pentru alti trei sute de ani, si tot asa, fara sa se dezminta ca o gluma proasta pentru tot restul “eternitatii” care, se vede treaba, ii preocupa pe multi “ortodocsi” atei. Lui Iuda nu i-au trebuit 5 ani sa se lepede de Dumnezeu Insusi, atunci de ce sa ne miram ca ierarhii s-au lepadat de Traditie? Si cu toate acestea, unul dintre ei s-a pocait, s-a intors inapoi la Biserica in 1935 raminind fidel Ortodoxiei pina la moarte in ciuda intemnitarilor si deportarilor la care a fost supus. Ma refer aici la Ips Gherman de Demetrias.