Nu era Dumnezeu care decidea batranetea voastra si cand ca muriti? :))
In primul rand batranetea este datorita hormonilor si a nervilor. Multe celule a corpului se reproduc si altele nu, de exemplu nervii, muschii etc. Vazusem o femeie de 75 de ani, la televizor, care puteai sa juri ca avea 40 sau mai putin... facea tratament cu hormoni de crestere. Mai era inca una tot de 70, care facea regulamentar gimnastica si era surprinzator de flexibila, zicea ca nu a avut niciodata in viata dureri sau boli la oase.
Bineinteles, si mancarea are efect asupra tinereti... dar sa nu mananci carne pentru toata viata ar insemna sa stai tot timpul in spital, caci cum stim carnea are fier, proteine, minerale care numai ea contine si lispa acestor substanze in organism dauneaza.
Citat:
Cel mai important factor în apariia bătrâneții este autosugestia că e normal să îmbătrânim fiindcă așa ar fi legea firii. Dacă am crede opusul, că e normal să rămânem veșnic tineri, cea mai mare parte a procesului de uzură a minții și trupului ar fi evitate.
|
Aha, deci eu nu trebuie sa ma gandesc la batranete si gata o sa raman tinara.
Eu cred ca ar trebui sa imbatranim in mod seren, cu fericire. Se zice ca persoanele cele mai fericite sunt la batranete.
PS: citisem intr-o revista ca niste cercetatori din Londra au descoperit ca 90 de minute de transpiratie si dezidratare taie creierului un an de viata, pentru ca nervi, obositi, sunt obligati la o munca si mai grea, iar creierul de "micsoreaza" si se desparte de tesutele bogate in lichizi. Pentru a reveni la normalitate, se bea doua pahare de apa.