View Single Post
Vechi 04.08.2010, 14:23:19
kesarion_breb kesarion_breb is offline
Banned

Data înregistrării: 30.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Deci, am inteles, nu-l recunosti pe Patriarh.

In cazul acesta, tinand cont ca:

1. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane a fost ales potrivit principiului „parutu-s-a potrivit Duhului Sfant si noua”,

2. Intreaga Biserica Ortodoxa Romana a fost reprezentata in Colegiul Electoral Bisericesc si acesta a ales actualul Patriarh la propunerea Sfantului Sinod,

3. Atunci cand s-a ales Patriarhul se stia cine este el,

4. Patriarhul nu si-a schimbat convingerile de atunci incoace,

Tu, prin nerecunoastea alegerii pe care Biserica si Duhul Sfant a facut-o, te situezi in afara Bisericii Ortodoxe Romane.
Tu consideri ca BOR, in intregimea ei greseste si nu e calauzita de Duhul Sfant.
Prin urmare NU mai vorbi in numele ei pentru ca nu faci parte din BOR si nu o reprezinti.

Poti insa sa vorbesti in numele tau si al sectantilor SEO.
Da, sectarule, fac parte din secta lui Iisus Hristos, cu numele de Biserica Una, Sfântă, Universală și Apostolică, din secta sfinților apostoli și a sfinților părinți ai Bisericii, din secta din care fac parte sfântul apostol Pavel, sfântul Atanasie cel mare, sfântul Vasile cel mare, sfântul Grigorie de Nazianz, sfântul Grigorie de Nyssa, sfântul Chiril al Ierusalimului, sfântul Chiril al Alexandriei, sfântul Ioan Damaschinul, sfântul Irineu al Lyonului, sfântul Ignatie al Antiohiei, sfântul Simeon Noul Teolog, sfântul Nicolae Cabasila, sfântul Grigorie Palama, sfântul Nicodim Aghioritul, sfântul Siluan Athonitul, sfântul Ioan de Kronstadt, sfântul Ignatie Briancianinov, sfântul Ioan Iacob Hozevitul, Dumitru Stăniloae și mulți, mulți alții !!!

Domnule "pocăit" nemântuit, dumneata vrei să bagi dezbinare acolo unde nu este așa ceva, așa încât să îți arăți încă o dată educația ta sectară separatistă !! Eu ca și creștin ortodox ascult de Dumnezeu în primul rând, adică de Sfânta Treime, Tatăl, Fiul și Sfântul Duh, apoi de patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, precum și de episcopul locului, precum și de preoții ortodocși atâta timp cât se mențin în limitele trasate de Iisus Hristos și de Duhul Sfânt prin sfinții apostoli și sfinții părinți ai Bisericii lui Hristos; dacă însă vreun ierarh sau preot al Bisericii lui Hristos se abate de la Sfânta Scriptură și/sau de la Sfânta Tradiție, atunci eu ascult de Sfânta Scriptură și de Sfânta Tradiție, fără ca să mă lepăd de Sfânta Biserică a lui Hristos !!!