Andrei, pentru ca nu ai inteles citatul, voi reda mai mult din articol. Il putem reda pe tot, ca mi-a placut si mi s-a parut pertinent, dar am zis sa nu plictisesc.
"Garantez ca nimeni nu va agresa doua fete daca se plimba pe bulevard de mana. Dar daca se vor urca pe o masina si vor incepe sa se sarute, sa sufle in fluiere, sa agite pampoane colorate, probabil ca da.
Daca este sa punem problemele numai din punct de vedere legal, ajungem la disolutia societatii, fiindca relatiile interumane inseamna mult mai mult decat respectarea stricta a unor legi. Este ilegal sa parchezi masina in fata casei unde este un mort pe masa si sa asculti muzica si sa razi? Fara indoiala, nu. E doar lipsit de bun simt, ofensator, inuman.
Este ilegal sa te duci la mire, atunci cand iese de la Starea Civila cu sotia la brat, si sa-i spui: "Stimate domn, opinia mea, a carei libertate e garantata de Constitutie, este ca sotia dumitale e cam uratica si cu o privire vegetala"?
Nu cred ca este ilegal nici asta. E mojicesc si, fara indoiala, periculos. Ii poti acuza pe nuntasii care ti-ar aplica o corectie fizica? Poti sa arunci in carca provocatului responsabilitatea provocatorului?
Atunci de ce sa nu facem toate astea daca nu incalcam legi?"
|