View Single Post
Vechi 04.08.2010, 16:45:12
Scotianul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de linistea Vezi mesajul
daca nu te-a iubit nimeni nicioadata cu adevarat,(nu ma refer la familie)cum pot sa stiu daca Dumnezeu ma iubeste,daca nu ma cunoaste si totul e in mintea mea?cum stiu daca sunt unde trebuie?
In Ioan 3:16 se spune: ,,Căci Dumnezeu așa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică.". Apoi,daca ne uitam in I Corinteni 13:11-13, sta scris: ,,Când eram copil, vorbeam ca un copil, simțeam ca un copil; judecam ca un copil; dar când m-am făcut bărbat, am lepădat cele ale copilului.Căci vedem acum ca prin oglindă, în ghicitură, iar atunci, față către față; acum cunosc în parte, dar atunci voi cunoaște pe deplin, precum am fost cunoscut și eu.Și acum rămân acestea trei: credința, nădejdea și dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea."

Daca analizam esenta Decalogului vom observa ca acele porunci vizau comportamentul cu lumea exterioara(sa nu ucizi,sa nu preacurvesti,sa nu furi,sa nu marturisesti starmb).Dar cand Dumnezeu ni L-a dat pe Fiul sau atunci am primit,ca o chintesenta a dragostei milostive,pricipiile starilor interioare,profunde,legate indisolubil de Cel de Sus.Priviti in ,,Predica de pe munte"(Matei 5-7) si le vedem clare:,,Fericiți cei săraci cu duhul, că a lor este împărăția cerurilor",
,,Fericiți cei ce plâng, că aceia se vor mângâia.", ,,Fericiți cei blânzi, că aceia vor moșteni pământul.",,,Fericiți cei curați cu inima, că aceia vor vedea pe Dumnezeu."

Asa cum a spus chiar Mantuitorul ,,Să nu socotiți că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc."(Matei 5:17).La prevederile referitoare comportamentul cu lumea exterioara,Mantuitorul a adaugat,spre desavirsire,principiile noastre interioare,pt a fi desavirsiti atat spre lume cat si spre esenta propriului nostru suflet.A implinit prima parte a Legii desavirsind-o.

Mantuitorul ne-a mai spus:,,Eu însă vă spun vouă: Că oricine se uită la femeie, poftind-o, a și săvârșit adulter cu ea în inima lui."(Matei 5:28).Iata cum EL ne-a aratat pentru ce ne-a adus desavirsirea Legii,codul ei intern,pentru ca in fata lui Dumnezeu gandul are aceiasi putere ca si fapta efectiva.

Dumnezeu,din iubire fata de noi,ne-a trimis pe Fiul Sau,dragostea este mai presus de orice iar gandul si fapta trebuie orientate spre desavirsire prin dragoste chiar cu pretul sacrificiului personal iar aceste aspecte,asa cum poti vedea mai sus,ne arata ca Mantuitorul nu ne-a spus degeaba ,,Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate acestea se vor adăuga vouă."(Matei 6:33).

Dragoste jertfelnică dusă până la sacrificiu suprem este ceea ce ne-a transmis Mantuitorul.Renuntarea la tine pentru cei din jurul tau pt ca noi am fost creati din dragostea lui Dumnezeu si am fost salvati prin dragoste jertfelnică a lui Hristos.Totul ne arata ca Cel de Sus ne iubeste.

La fel cum in Geneza putem vedea cum Dumnezeu a creat mai intai componenta minerala,apoi componenta vegetala,apoi componenta animala si abia la final,ca o incununare a creatiei Sale, a creat componenta umana,tot asa Mantuitorul ne arata ca incununarea acestei creatii are la baza dragostea.O dragoste incredibila si infinita.

Sper ca acest nepriceput post sa-ti fie de folos.Cel de Sus sa fie alaturi de tine.

Last edited by Scotianul; 04.08.2010 at 17:58:49.
Reply With Quote