Citat:
În prealabil postat de sophia
In alte tari asa se face. Se retine o taxa lunara din salariu pentru biserica.
Totusi nu stiu daca nu se merge si cu tavita in biserica. In rest nu stiu ce finantare au.
Dar si cu taxa este o problema: o platesc numai cei care declara apartenenta la biserica. Si nu stiu cum se face cu somerii si pensionarii.
|
Pai haide sa calculam :) ca sa iasa bine o sa supralicitam cheltuielile si o sa minimizam veniturile.
Sunt 18.300 de biserici scria mai sus. Sa zicem ca toate cheltuielile (in medie) ale unei biserici sunt 5000 RON/luna.
Asta inseamna 18300 biserici x 5000 x 12 luni = 1.098.000.000 adica putin peste un miliard cheltuieli ANUALE.
Suntem 22 milioane de romani, majoritatea ortodocsi. Sa zicem ca vor plati doar sub jumatate din ei, 10 milioane.
Suma necesara de plata anual ar fi de
109,8 RON sau 9,15 lei pe luna/contributor sau ... 30 de bani pe zi.
Retineti ca am calculat cu jumatate din numarul credinciosilor ... si nu am luat in considerare veniturile proprii ale Bisericii rezultate din administrarea pamanturilor si a padurilor si nici veniturile de la manastiri, prin turism, mici bunuri de vanzare.
Iar cine vrea sa faca milostenie si isi permite poate lua asupra lui plata pentru altii mai amarati.
30 de bani pe zi pentru Biserica NOASTRA e mult ? :)