243. “Fenomenul PUCIOASA” văzut de părintele Arsenie Papacioc
243. “Fenomenul PUCIOASA” văzut de părintele Arsenie Papacioc (III)
A.P.: Ia uitați, ia uitați ce-am… ce mi-am răspuns eu: 666 adunate ca simple unități ne dă 18. Ce înseamnă 18? Nouă cete din cer, nouă cete pe pământ. Cetele din cer le știm: serafimi, heruvimi, scaune, domnii, începătorii,… arhangheli, îngeri, le știm. Dar cetele de pe pământ care sunt? Sunt trei câte trei: în prima ceată întreită este arhieria, preoția și diaconia; a doua ceată în trei este creștinătatea, toți cr… monahii întâi, creștinii și tot neamul omenesc; în al… ultimul… trei câte trei, sunt: animalele, peștii – peștii! – , vegetația și mineralele. Și aceste valori – aceste nouă cete de pe pământ și cu nouă de-acolo, fac 18. Pentru că acest Antihrist vrea să cucerească și cerul! Deci el nu s-a mulțu… nu s-ar mulțumi numai cu pământul, dacă a spus că “el e Dumnezeu”. Hm! De aceea, mi-a venit în minte să-mi răspund așa… și, din punct de vedere moral, acest… 666 se împlinește în lume. A venit o doamnă să-mi spună, plângând, că – stătea în Belgia – că se teme de soțul ei să nu păcătuiască cu fiica ei… fiica lui! Ei sunt despărțiți… Zic: – Dar autoritățile, nu vă puteți adresa…? – Nu ne putem apăra, părinte, pentru că acolo e oficial lucrul ăsta! Adică, “nu-i nici o greșeală să faci…”…că n-are cine s-o… n-are justiție, știți? Ei! ce să cred eu despre acest “6”? Hm! Vedeți? Se împlinește moral … dar asta-i altceva! … că sunt semne! Dar … care este timpul? Nu! Mai întâi de toate, dumneavoastră trebuie să știți că un punct de reper extraordinar este venirea lui Ilie pe lume! Ilie nu vine, domnilor, ca un om născut ; ori ăla vine întreg, cu forțele lui extraordinare! (Notă: Pucioșii pretind că Sfântul Ilie vine, ca și Hristos de altfel, doar la ei la Pucioasa, dar nu vine în trup, așa cum s-a suit el la cer în carul de foc, ci vine “în duh și în Cuvânt”. Mai precis, ei pretind că unele “cuvinte” fabricate de liderii lor aparțin… Sfântului Ilie. Așadar, pentru a veni la ei “în duh”, Sfântul Ilie trebuie din nou să se dezbrace de trup, pe care să-l lase în cer, pentru a veni “duh și cuvânt” la pucioși. Ultima scamatorie de acest gen a avut loc pe 2 iulie a.c. și a fost comentată pe blogul noul-ierusalim.info la poziția #242. Cea mai răsunătoare a fost însă aceea prin care Ilie venea în duh și lansa situl pucioșilor pe internet, despre care pucioșii spuneau în data de 2 august 2003:
“Acest SITE a fost lansat pentru luminarea lumii de la margini la margini, în ziua de sobor a sfântului mare prooroc Ilie, înaintemergător al celei de a doua veniri a lui Hristos, după Scriptura proorocului Maleahi: "Iată că Eu vă trimit pe Ilie proorocul, înainte de a veni ziua Domnului cea mare și înfricoșătoare; el va întoarce inima părinților către fii și inima fiilor către părinții lor, ca să nu vin și să lovesc țara cu blestem" [Maleahi, 3/23-24]”. Însuși “Cuvântul” acelei zile spunea:
“Îngerii venirii Mele, însoțiți de Mihail arhanghelul și de marele prooroc Ilie, scriu în cer și pe pământ ziua a doua a lunii august, anul doisprezece de la începutul împărăției cerurilor pe pământ, pe pământul român, țara Noului Ierusalim. Aceasta este ziua pe care Domnul a făcut-o să Se veselească întru ea cu cei iubiți ai Săi pe pământ. Amin.” Acest citat provine din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment preluat din mesajul datat la 2 august 2003) Cine a fost acest Ilie, lumea se gândește mai puțin. Ați văzut ce minuni? A încuiat cerul trei ani și șase luni…
S.D.: Soarele l-a…
A.P.: Vă dați seama cine trebuie să fie acesta, dacă e Înaintemergător înaintea venirii Domnului. Pentru că nu mai este o venire ascunsă, într-un staul de vite, nu-știu-ce. Vine pe norii cerului, de la apus la răsărit – dă-ți seama – (Notă: Pucioșii pretind că Hristos a venit, dar nu în slavă pe norii cerului, ci a venit la Pucioasa într-ascuns, a venit în “Duh și Cuvânt”. Ei răstălmăcesc Scriptura care spune că “ ziua Domnului va veni pe neașteptate, ca un fur noaptea” [v. I Tes. 5,2] și pretind că nu ziua, ci Însuși Domnul va veni [și a și venit, și mereu vine, la ei la Pucioasa] pe furiș, ca un fur, noaptea) și Înaintemergătorul trebuie să fie unul care să marce cu adevărat marea valoare a venirii a doua a Mântuitorului. Ei, acest Ilie văd că… nu apare! ca să vorbesc eu de un moment din istorie, de anul ‘92, va fi cutare… ia, acum intrăm și-n ‘94 și nu e! (Notă: Au mai trecut de atunci 17 ani și Ilie tot n-a apărut, dar pucioșii pretind că le-a vorbit lor din cer, în particular, în mai multe rânduri) Și i-am spus părintelui Petroniu că s-a grăbit cu asta, că Mântuitorul spune un lucru, și eu mă țin de vorba asta: trăiește Cuvântul cât trăiește și Scriptura: Nu știe nici Fiul (nu știe ca Om, dar ca Dumnezeu știa) dar… El mi-a spus, zice: – Da! (dar a fost nițel surprins de atacul meu) și atunci zice: – Nu, este vorba de o anumită lume care moare, adică, anumite concepții, concepțiile comuniste sau ceva, ateismul ăsta, se poate! Dar nu sfârșitul lumii, domnule!
Concluzii:
Și cu toate acestea, pucioșii pretind că sfârșitul lumii a și venit, și a venit încă din anul 2000, chiar în Biserica strămoșească ortodoxă:
“O, nu mai sunt păstori de suflete, nu mai sunt pe nicăieri, și e sfârșitul lumii, căci biserica nu mai este biserică, și este altceva.[...] Biserica s-a stricat prin amestecare cu cei ce nu sunt biserică a Mea, și cine o strică, o strică mereu și nu o zidește; strică peste tot și se întinde stricăciunea, căci omul bisericii conduce el după capul lui peste tot, și nu mai sunt păstori de suflete pe nicăieri, și e sfârșitul lumii peste tot [...] Banul face cu ochiul lui diavolesc la tot omul, iar biserica s-a lăsat vândută pe bani, și e sfârșitul lumii, căci biserica nu mai e biserică, ci e altceva.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 9 ianuarie 2000 )
După părerea pucioșilor, sfârșitul lumii a cuprins tot pământul iar oamenii au pierdut calea și orice șansă de mântuire:
“Pe nicăieri nu se mai vede nici un drum spre cer, că e sfârșitul lumii pe pământ”. (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 9 ianuarie 2000 )
“A început” deci sfârșitul lumii în anul 1992, iar la Pucioasa se număra la 2 august 2003 (cităm) “anul doisprezece de la începutul împărăției cerurilor pe pământ”, dar în realitate nici la Pucioasa nu s-a schimbat mai nimic. Pucioșii sunt tot dependenți de gazul metan care le vine pe țeavă, de electricitatea care le vine de la stâlpul din stradă, de banii oamenilor din lume, de benzina de la benzinărie, de internet, de telefoanele mobile, de făina, cartofii și untdelemnul pe care le cumpără de pe piață, de pantofii pe care-i cumpără de la supermarket. Iar nestricăciunea de la ei poate fi acceptată cu complezență, doar de cei dispuși să nu bage în seamă damful care se răspândește de 2-3 ori pe an, atunci când pucioșii fac comandă la primărie să vină o vidanjă ca să le golească haznalele.
Deci iată împărăția cerurilor de pe pământul Pucioasei și mirosul ei de trandafir!
Last edited by mariamargareta; 06.08.2010 at 21:42:41.
|