Citat:
În prealabil postat de caiusltd
Mi-am cumparat Talismanul dintr-o biserica ortodoxa si acum cateva zile am aflat ca s-ar putea sa nu fie adevarat ceea ce scrie acolo, cica ar apartine bisericii catolice si altele.
Este adevarat?
Va rog sa imi spuneti.
Multumesc
|
Lasa te rog talismanele si alte rugaciuni sterile de genul asta: daca zici rugaciunea asta de x ori ti se va impli dorinta. astea sunt nascocieri dracesti care nu se gasesec in radnuiala Bisericeasca.
Nu se va indeplini nici o dorinta citind talismane si nici nu ne va izbavi Hristos din nevoi daca noi nu ne pocaim de pacatele savarsite... daca noi nu respectam poruncile.
"si pentru ce Mă chemați: Doamne, Doamne, și nu faceți ce vă spun? " Luca 6,46
Pentru mantuirea omului bolnav, trupeste si sufleteste trebuie: spovedanie, impartasanie, post, rugaciune, milostenie, maslu... nu invetnii si prostii babesti (descantece, talismane...). Trebuie ascultat sfatul preotului Duhovnic.
Eu unul nu am auzit de preot (ortodox evidnet) care sa dea canon sau sa indemne pe oameni sa poarte sau sa cinteasca talismane si chestii de genul asta... ci preotul indruma la rugaciunea bineplacuta lui Dumnezeu: participarea la slujbele randuite de Biserica, respectarea celor 10 porunci, rugaciunea Tatal Nostru, Acatiste si bineinteles Psaltirea.