View Single Post
Vechi 05.08.2010, 13:00:42
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de 52ZIZO Vezi mesajul
Pun in scris textele citate de tine ca sa vezi o data pentru totdeauna ca nu se refera la botezul pruncilor!!! Textul din fapte e grasit, nu se refera la botez.
1 Corinteni1/16. " Am botezat și casa lui Ștefana; afară de aceștia nu știu să mai fi botezat pe altcineva. " Ce te face sa intelegi ca erau prunci? dorinta ta de a contrazice? fii sincera, pune-te pe cercetat Scriptura asa cum Hristos ne indeamna. Iisus Hristos a instituit botezul cand a trimis apostolii in lume sa invete pe oameni Evanghelia MAI INTAI si apoi sa-i boteze. Nu imi da texte din Traditi, nu poate traditia sa contrazica Cuvantul scris a lui Dumnezeu din Sfanta Scriptura, Dumnezeu nu se contrazice!!!!
Cu siguranat ca Traditia nu contrazice Scriptura. De unde aceasta garantie ca mostenirea Traditiei este o greseala, iar interpretarile subiective ale unor frati sunt autentice? Cine poate sa ajunga la o interpretare in Duh? Cel care renunta la radacinile sau legaturile apostolice mizand ca interpretarile sale sunt superioare Traditiei? Adica renuntam la trecut pe principiul ca cel care este in prezent dar se rupe de trecut "vede" mult mai bine. Cum sa inteleg o comunitate indepartata daca nu fac o cercetare amanuntita dincolo de cateva dovezi scrise intr-un mod ocazional?