Subiect: AVORTUL!
View Single Post
Vechi 15.05.2007, 15:55:25
odin odin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Mesajul tau, Odin , e cam ambiguu.
Nu stiu cum sa fiu mai clar de atat... Mesajul meu face trmitere la implicarea noastra directa: a ta, a mea, ancah, odin, erzebet, oricine citeste. Vrem sa avem un cuvant de spus? Hai sa ne ducem fiecare in parte sa dam niste jucarii, hainute la orfelinate. Hai sa donam bani organizatiilor Bisericii (si nu numai) care se ocupa de femeile victime ale violentelor familiale, violurilor. Hai sa le vizitam pe cele avorteaza in spital si sa le zicem ca Biserica inseamna dragoste si iertare. Hai sa incercam sa spijinim proiecte precum cabinete de consiliere unde cele nehotarate sa fie sigur ca fac alegerea corecta si ca Biserica, societatea, noi, suntem alaturi si le putem ajuta daca pastreaza copilul... Nu doar sa zicem: `E pacat (pt. ca e pacat). Sa nu iti treaca prin cap.. Oricat de greu este tu trebuie sa il cresti...` Sa ne permitem sa zicem: `Uite, daca il pastrezi, iti suntem alaturi: cutare asociatie te ajuta cu hainute, cutare farmacie cu care avem contract iti da laptele si pampersi gratis...` Avem gradinte, scoli` (avem?) etc. Sau, daca a avortat sa aratam compasiune, intelegere, pt. ca nu cred ca exista femeie (cel putin procentual) care sa nu sufere depresii sau sa nu fie marcate de acest lucru... si care au nevoie de intelegere si iubire. Si daca nu facem noi acest lucru (noi ca si Biserica), cine sa faca?

Asadar eu cred ca este o cruzime (chiar daca este mai crud sa fie omorat un copil) sa zici unei femei care a avorat: `Pacatoasa, ce ai facut? Biserica te condamna, noi, ortodocsii nu acceptam asa ceva...` Cum poti sa ii spui unei tinere de 16 ani care a fost violata (si care nu va mai fi om toata viata ei) si este insarcinata: `Esti o criminala, o nenorocita daca nu pastrezi copilul... Nu conteaza cat de greu iti va fi, tu TREBUIE sa il pastrezi`... Duritatea unui astfel de mesaj ucide, Ancah, si acea persoana este posibil sa nu calce vreodata pragul unei Biserici pt. a cere iertare acolo unde stie ca nu exista si nu poate primi asa ceva...

Reply With Quote