View Single Post
Vechi 05.08.2010, 20:02:27
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Eu inteleg ce spuneti voi, dar faceti un mic efort, va rog eu, si lasati putin egoismul la o parte. Pentru ca ceea ce aratati voi aici este pur si simplu egoism.
Ganditi-va ca la slujbe trebuie si vor sa vina oameni cu probleme de sanatate.
Daca nu ii ajutam si nu le creem un minim de conditii necesare, nu pot veni la biserica.
Stiu cum este in bisericile din tara si am avut de multe ori probleme. Sunt scaune putine si stau numai cateva batranele (mereu aceleasi). In rest n-ai sanse. Si daca te doare ceva si nu poti sta in picioare, ce faci? Nu mai vii la slujbe?
Sunt destule probleme. Sunt cazuri de lesin in biserica (am spus de cazul cu salvarea care a a luat pe o doamna), altii au dureri, operatii, femei insarcinate, etc.
Depinde de situatii, de persoane, etc.
La noi au fost cazuri de oameni bolnavi (inima, tensiune,etc.), inclusiv preotul, care trebuie sa ia medicamente diuretice. A trebuit sa vorbeasca preotul cu niste localuri din vecinatate (benzinarie, un restaurant), ca sa aibe oamenii acces acolo la toaleta. Asa pot ramane la slujba pana la sfarsit. Altfel trebuiau sa plece repede acasa. Preotul nu-si ia medicamente, ca sa nu aiba nevoie... E un risc pentru el.

Mai ganditi-va putin si la altii, fratilor, nu numai la voi.
Cred ca este mai bine sa vina lumea la biserica,sa aibe conditiile necesare, decat sa renunte la biserica pentru incapatanarea unora.
Sau da, cum spunea cineva, venim cu scaunul pliant de acasa.
Sigura ca se sta in picioare pe cat posibil, dar cand nu se mai poate...