Subiect: Eu
View Single Post
Vechi 05.08.2010, 20:15:55
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grgsc_mrs Vezi mesajul
Inca nu sunt decis ce facultate vreau sa urmez dupa ce termin liceul(am 16 ani)
Ia-ți tot timpul de care ai nevoie. De regulă, etapa de discernământ vocațional este între 16 și 18 ani. Deci, ești încă la începutul ei, nu te grăbi.
Întreabă-L pe Dumnezeu, în rugăciune, ce planuri are cu tine. Învață să recunoști cele două semne principale ale vocației:
-mai întâi, o puternică dorință spre ceva
-mai apoi, abilitățile necesare
Când Dumnezeu așteaptă ceva de la noi, pe de o parte ne insuflă dorința spre acel ceva, pe de altă parte ne înzestrează cu mijloacele necesare pentru realizarea planului.

În domeniul acesta, întreaga greutate a hotărârii îți aparține, singura dificultate fiind aceea de a recunoaște dorința lui Dumnezeu. Părinții nu te pot ajuta decât prea puțin, iar prietenii nici atât. Cel mult pot să îți dea unele sfaturi, uneori bune, alteori mai puțin bune.

Citat:
M-am saturat de tara in care traim.
Dacă te referi la România, țara în care trăim este fără doar și poate în budă. Partea proastă este că nici multe alte țări nu se simt prea bine, în sensul că au luat-o în jos, chiar dacă gradul de desfigurare morală și de neamprostie din țara noastră este greu de găsit pe aiurea. Din punctul ăsta de vedere, prinzi un moment prost, dar gândește-te că momente proaste au mai fost.

Citat:
Pacatuiesc prin acest gand de a trai intr-o alta tara pentru a avea un viitor mai sigur? Daca nu e pacat, Dumnezeu ma va ajuta sa imi indeplinesc visul acesta de a trai intr-o alta tara, daca ma voi ruga la el mult? Nu va cer raspunsuri fixe, doar pareri. Va multumesc
Era nu de mult un topic despre asta, dacă este sau nu păcat să emigrezi. Răspunsul e foarte limpede: nu este păcat. Nici acțiunea nu este păcat în sine, nici motivația siguranței nu este o intenție păcătoasă. Sfânta Familie a plecat în Egipt, adică exact țara din care înaintașii lor robiți nu știau cum să plece mai repede, din motive de siguranță. Puțin importă dacă te înjunghe cu sabia soldații lui Irod sau derbedeii de cartier.
Referitor la întrebarea dacă te va ajuta Dumnezeu să îți îndeplinești visul acesta dacă te rogi foarte mult, e imposibil de dat un răspuns, altul decât că în mod sigur nu greșești dacă te rogi Lui cu această intenție. Acuma, ca să îți sporești șansele, caută să duci o viață plăcută Domnului. Cât asculți tu de El, atâta ascultă și El de tine. Pe de altă parte, a pleca în altă țară nu poate fi un vis. Un vis este de a face ceva pentru Cristos și pentru oameni, iar a pleca în altă țară este un mijloc posibil (nu singurul) și nu un scop.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote