@grgsc_mrs,esti pe un forum ortodox,deci inseamna ca te consideri crestin. In cazul asta trebuie sa ai un duhovnic (daca nu,noi suntem egali cu zero). De ce nu apelezi la acesta,la duhovnicul tau? Noi nu avem nicio putere de a-ti anula tie vreun juramant sau de a face ceva pentru tine. Vorbeste cu preotul si te vei lamuri,o vei rezolva. Si eu am fost in situatia asta,insa mult mai grav ca tine. Si o sa vezi de ce:
Eu,acum vreo 4 ani (eram cam de varsta ta),am jurat stramb cu mana pe Biblie. Ce juramant mai greu decat acesta ai putut face tu? Asa ca nu te deznadajdui,cere ajutorul lui Dumnezeu si El va fi langa tine. Eu bineinteles ca m-am spovedit,i-am spus preotului,dealtfel ce varianta mai buna puteam avea? Si a trecut si asta,Slava Domnului. A fost ceva groaznic pentru mine,in calitate de crestin. A trebuit sa fac asta pentru a ma apara pe mine in tribunal si mai ales pe altii,sa nu le fie rau. Vezi tu,nebuniile varstei,insa lucrurile au luat o intorsatura puternica si s-au agravat mult mai rau decat ne-am fi gandit,asa ca am ajuns in situatia aceea. Asta este,a fost,a trecut... dar important este ca am apelat la duhovnic si am spus asta numaidecat la spovedanie! Nu m-am impartasit,dar ce pretentii mai puteam avea? Macar sufletul meu a avut parte de liniste.
Asa ca te indemn si pe tine sa mergi la duhovnicul tau si sa discuti cu el orice problema. Te poate ajuta in adevaratul sens al cuvantului,noi insa doar ne putem da cu parerea. Ai incredere in Dumnezeu,El e bun si iertator si de oameni iubitor. Nimeni din cei ce alearga la El nu iese rusinat.
|