Domnule George, am o intrebare pentru dumneavoastra.
Dar mai inainte cateva precizari:
In Biserica Penticostala atunci cand are loc solemnitatea Impartasirii la Masa Domnului, Slujitorii Bisericii se roaga si binecuvinteaza painea si rodul vitei pentru ca ele sa capete valoarea Trupului si a Sangelui Domnului.
Nimeni nu crede ca a mancat o simpla bucata de paine si a baut un paharel de vin.
Sau, daca cineva crede asa ceva el a fost, oricum, avertizat ca isi va primi osanda pentru ca nu a deosebit Trupul si Sangele Domnului.
Impartasirea cu Trupul si Sangele lui Hristos este un act al credintei.
Prin credinta dumneavoastra mancati Trupul lui Hristos si beti Sangele Lui.
Prin credinta noi mancam si bem elemente care au valoarea si puterea de reprezentare a Trupului si a Sangelui lui Hristos.
Poate dumneavoastra aveti dreptate. Cum este cu adevarat realitatea vom vedea doar in ceruri.
Ceea ce asa vrea sa subliniez este ca nici unul dintre noi nu poate dovedi ca ceea ce se mananca este Carne si Sange, sau are valoarea Trupului si a Sangelui. Si intr-un caz si in celalalt ochiul fizic nu poate vedea decat paine si vin.
Totusi exista ceva vizibil, ceva care poate face diferenta chiar si in ochii unui observator uman neutru.
Si unii si altii credem ca nu am mancat o masa obisnuita ci una care ne-a transformat, care ne-a dat viata. Care ne-a apropiat de Hristos pentru ca ne-am hranit in mod spiritual cu El.
In concluzie: daca cineva, in urma Impartasirii, umbla cu minciuni pe forum, injura, dracuie si blestema, poate fi el crezut ca Impartasania lui este cea corecta?
Cu alte cuvinte cei care predica de zor ( cu copy/paste) despre Sfanta Impartasanie corecta, nu ar trebui sa arate integritate in vorbele si faptele lor?
|