View Single Post
Vechi 06.08.2010, 11:09:33
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Nu era vorba nici de eficienta, nici de cui revin responsabilitatile. Bineinteles ca si astea sunt probleme majore.
Dar aici era vorba de faptul ca ne doare foarte tare ca un preot de tara trebuie sa traiasca din 800-900 lei, dar nu ne doare ca acei sateni pe care ii pastoreste sunt lipsiti de dreptul la educatie si ingrijire medicala.
Mi se pare foarte grav ca mentalitatea colectiva ar opta pentru construirea unei noi biserici in locul unui dispensar, a unei scoli sau a unei gradinite.
Nu ii doare pe nimeni de preoti, fi fara grija
eu sunt constient ca si tine de problemele societatii, dar ceea ce am facut eu prin mesajul respectiv a fost sa arat ca mentalitatea potrivit careia TOTI preotii traiesc bine mersi din nunti si botezuri de mii de lei, nu este reala, desi se pare ca acesta mentalitate este incurajata, din pacate de oameni care au capacitatea sa faca o analiza si o ierarhizare a lucrurilor, dar nu o fac , pentru ca dupa cum am spus sunt mai degraba interesati de subiecte senzationale gen x preot are nustiu ce masina sau y preot a cerut 2000 de lei pe o cununie, pe care le extrapoleaza la intreaga tagma preoteasca

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)

Last edited by danyel; 06.08.2010 at 11:13:18.
Reply With Quote