Citat:
În prealabil postat de danyel
Nu ii doare pe nimeni de preoti, fi fara grija
eu sunt constient ca si tine de problemele societatii, dar ceea ce am facut eu prin mesajul respectiv a fost sa arat ca mentalitatea potrivit careia TOTI preotii traiesc bine mersi din nunti si botezuri de mii de lei, nu este reala, desi se pare ca acesta mentalitate este incurajata, din pacate de oameni care au capacitatea sa faca o analiza si o ierarhizare a lucrurilor, dar nu o fac , pentru ca dupa cum am spus sunt mai degraba interesati de subiecte senzationale gen x preot are nustiu ce masina sau y preot a cerut 2000 de lei pe o cununie, pe care le extrapoleaza la intreaga tagma preoteasca
|
Inteleg faptul ca un preot trebuie sa-si completeze veniturile cu o parte din incasarile bisericii.
Cu toate ca nici asta nu este 100% corect, pentru ca sunt bani neimpozitati.
Dar cand vezi reportajele facute cu camera ascunsa, in care preotii refuza sa boteze copii, pentru ca parintii nu au banii pe care acesta ii cere, trimitandu-i la bisericile de cartier, te apuca groaza. Reportajele respective erau facute la biserici cu nume grele din Bucuresti.
Vei spune, bineinteles, ca generalizez plecand de la cateva cazuri.
Poate gresesc. Dar nu cred ca cineva care a trecut printr-o cununie, botez sau inmormantare, nu s-a lovit de aceasta problema.