View Single Post
  #190  
Vechi 07.08.2010, 13:20:12
Iubirea's Avatar
Iubirea Iubirea is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 27.06.2010
Locație: Bucuresti in C.I
Religia: Ortodox
Mesaje: 689
Implicit

Sfaturi:
- In orezul pe care il pregatiti pentru sarmale de post sa puneti si nuci...va da un gust si o savoare foarte placuta papilelor gustative.
- Cand puneti varza la murat sa adaugati pe langa sare, boabe de porumb, chimen si sa vanturati zilnic de 2-3 ori zeama de varza ca sa iasa cat mai gustoasa si buna ca tratament.
- La ciorbele de post, dar mai ales la supa de rosii puteti sa puneti cat mai multe frunze de morcov...nu am cuvinte sa descriu ce gust va avea supa dar nici ce aspect va da contrastul de rosu al tomatelor cu verdele de la frunzele de morcov.
- Cand pregatiti bors ca sa va iasa acru, puneti aceeasi cantitate de malai si tarate, apa clocotita peste si deasupra cateva frunze de visin, apoi acoperiti pana a doua zi....dupa ce se limpezeste, puneti-l in sticle cu cateva frunze de leustean...sau daca il folositi ca tratament (beti in loc de apa pentru ca are toate B-urile) nu este obligatoriu sa puneti leustean.
- Socata naturala minunat de buna daca o tineti apoi si la frigider: intr-un borcan de 10 l apa puneti 2 lamai taiate bucatele cu tot cu coaja, eventual si putin stoarse de zeama, 1-2 kg zahar (dupa preferinta cat sa fie de dulce), un manunchi serios de flori de soc...apoi acoperiti cu o panza cu gauri cat mai mici si tineti la soare cateva zile pana capata o culoare galbena limpede...dar puteti sa si gustati intre timp, cand are gust de soc strecurati lichidul si puneti in sticle la frigider...este minunat vara...

P.S eu la socata sau la bors nu folosesc nicodata drojdie pt ca fermenteaza si da un gust nu tocmai placut (drojdia o puteti folosi ca tratament dimineata luati o bucatica pe stomacul gol)
__________________
"Sa nu spui tot ce stii, sa nu faci tot ce poti, sa nu crezi tot ce auzi!" (pr. Paisie Olaru)
http://www.youtube.com/watch?feature...v=y8zZ_NGRoJo#!
Reply With Quote