Citat:
În prealabil postat de Mirela0110
da, asta stiu ca scrie...dar este in vechiul testament.... in noul testament scrie asa ceva? si in caz ca ar scrie, cine stie ce subinteles are, ce interpretare.... sunt foarte multe interpretari....
deci este cineva care chiar crede ca Dumnezeu se poate razbuna pe o fiinta complet nevinovata doar din cauza ca parintii pot fi criminali, hoti, cei mai mari pacaosi? eu refuz total sa cred acest lucru. cel mult, consecintele vietii nu il vor face pe acel copil sa fie prea fericit ...dar cu siguranta Dumnezeu nu il va pedepsi si nici atat nu il va parasi si il va ajuta sa isi gaseasca drumul, fericirea si mai ales mantuirea in viata....
|
Noul Testament nu-l desfiinteaza pe cel Vechi. "Sa nu socotiti ca am venit sa stric Legea sau proorocii ; n-am venit să stric, ci să împlinesc. Căci adevărat zic vouă: Înainte de a trece cerul și pământul, o iotă sau o cirtă din Lege nu va trece, până ce se vor face toate." Asa spune Mantuitorul in Sfanta Evanghelie dupa Matei, in cap.5
Si in alta ordine de idei, da, din pacate, bolile si celelalte necazuri ale copiilor nostri sunt din pricina cardasiei noastre cu vrasmasul...
Dumnezeu nu se razbuna. Ca Iubirea Lui este nemasurata ar trebui s-o stie orice om boezat. Cum sa se razbune?? Se intristeaza cand vede ca alegem raul, intunericul. Si cand bajbaim in intuneric si mai avem si copii de indrumat, ne impiedicam cu copilasi cu tot. Vai de noi! Si inca nu ne lasa Domnul chiar asa, de tot, in voia pacatelor noaste.
Lucrurile bune pe care le avem sunt daruri nemeritate de la Dumnezeu. Suferintele noastre si ale urmasilor sunt "cadourile" pe care ni le facem singuri intorcand spatele lui Luminii.
Oricum, tainice sunt lucrarile lui Dumnezeu!