Cine in lumea asta este fara e pacat??? TOTI pacatuim, TOTI avem mai multe sau mai putine, mai grave sau mai putin grave pacate.... NU exista in lumea asta om fara de pacat .... deci ar insemna ca toti ar trebui sa avem copii bolnavi sau care sa sufere ???
copiii pot fi de mici bolnaviciosi, normal, unii mai mult altii mai putin, din parinti perfect sanatosi se pot naste copiii cu probleme grave pe viata, sunt oameni nedreptatiti cu sutele de milioane....asta inseamna ca Dumnezeu ne da pedeapsa "temporara" sau "permanenta" ??? sau ca ne incearca ???
daca copilul raceste cand e mic nu e din cauza ca are parintele nspe mii de pacate si vezi "draga" il pedepseste Dumnezeu si ii da la copil boala... poate parintele ala nu are chiar asa de multe pacate, poate e chiar preot... copiii racesc din cauza consecintelor faptelor noastre...adica...fie ca il lasa dezbracat, fie il cocoloseste prea mult si sistemul imunitar nu se dezvolta, cine stie din ce cauza...dar nu imi suna mie ca "pedeapsa divina". poate e doar o incercare ca sa vada cum reactionam, cata incredere avem in dumnezeu ca copilul nostru se va face bine...cine stie care e voia lui Dumnezeu....
sau copiii care se nasc bolnavi rau de tot, cu boli incurabile... asta tot asa nu o consider pedeapsa...intr-adevar e groaznic pentru un parinte sa aiba un copil bolnav, sa fereasca Dumnezeu ...dar totul are un scop de la Dumnezeu....poate e un semnal de alarma pentru cei din jur.... am auzit odata de o familie sanatoasa si au avut un copil bolnav, grav tare si au mai avut curajul sa il mai faca si al doilea care a iesit perfect sanatos. si cand au fost intrebati da cum de au avut curaj au raspuns ca pentru ei acel copil este o binecuvantare....
si daca da suferinta ( ca orice parinte sufera cand copilul ii este bolnav sau sufera la suferinta lui) asta poate fi vazuta ca o binecuvantare. nu stiu cine zicea da-mi Doamne suferinta ca sa stiu ca nu m-ai uitat si ca esti alaturi de mine.... si da, Dumnezeu ne incearca foarte mult, si eu una sincer, de cele mai multe ori pic la incercari

.... si ne da suferinte...dar asta nu ca ne pedepseste ci doar vrea sa ne vada credinta, rabdarea ( pe Iov cum l-a testat? i-a luat copiii si sotia, i-a dat boli si multe suferinte.... da nu din cauza ca parintii lui Iov au pacatuit, ci doar pentru ca Dumnezeu a vrut sa il testeze).
deci ce vreau eu sa zic.... Dumnezeu are o infinita rabdare si putere de iertare...... si daca Dumnezeu da o suferinta copilului nostru, poate vrea sa ne atraga atentia, poate ne incearca si de abia apoi poate poate ne pedepseste...ca na orice parinte isi pedepseste copilul.... dar dupa multe avertizari.
sa nu mai dam vina pe Dumnezeu pentru necazurile noastre ... vai mi s-a intamplat ceva rau din cauza ca m-a batut Doamne Doamne.... daca mi s-a intamplat ceva rau e din cauza mea, doar a mea ... sau daca i s-a intamplat ceva rau copilului meu stau sa reflectez ..poate schimb ceva la mine sa fiu mai buna.... si bineinteles ma rog sa se faca copilul meu bine.... si daca mi s-a intamplat o nedreptate de abia atunci fug la Doamne Doamne si ma plang Lui si El ma mangaie...
nu stiu sunt diferite pareri si interpretari...unii pot vedea suferinta ca pe o pedeapsa, altii ca o bincuvantare, altii ca o incercare...si la urma urmei doar Dumnezeu stie ce este.... ca poate toti avem dreptate si niciunul.....
in concluzie, trebuie sa fim mai buni, mai iubitori, mai intelegatori, mai pe placul lui Dumnezeu....ca sa nu riscam ...sa ne pedepseasca.....